Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kitűnő szereplés

A Sepsiszentgyörgyi Iskolás Sportklub kilenc atlétája összesen 17 próbában versenyzett a hétvégén Bákóban, a Dorin Melinte Emlékversenyen. A háromszéki atléták ez alkalommal öt dobogós helyet érdemeltek ki, ugyanakkor 9 egyéni csúcs született. Koós Loránd az 1500 és a 800 méteres próbában egyaránt harmadik helyen végzett, Bálint Krisztina 400 méteren második, míg 200 méteren negyedik lett, Vitályos Orsolya 400 méteren harmadikként ért célba, csakúgy, mint Georgescu Maya 1500 méteren. Janó András (1500 méter) és Beder Anita (400 méter) egyaránt ötödikként zárt a versenyt.

Magyar–román ificsata

Szombaton, február 13-án temesvári edzőtáborba vonult Románia U17-es korosztályú labdarúgó válogatottja. Szerdán a csapat a magyarországi román közösség egyik „fellegvárának” számító Gyulán játszik barátságos mérkőzést a magyar U17-es válogatottal. A román U17-es csapatnak tagja a székely FK Csíkszereda egyik ifjúsági játékosa, a középpályás Omar El Sawy. (bl)

Csíkszereda vezet

Kiütéses csíkszeredai sikerrel ért véget a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának első teremtornája, az Imperial Wet 5–0-s csapást mért a Dévai Autobergamóra. A csíkiak két győzelemmel és egy döntetlennel zárták a tornát, három ponttal vezetnek a második Galac előtt. Teremlabdarúgó 1. Liga, rájátszás, felsőház, az első három forduló eredményei: Csíkszeredai Imperial Wet–FK Székelyudvarhely 8–2, Dévai Autobergamo – Galaci United 2–2, Székelyudvarhely – Déva 2–3, Galac–Imperial Wet 4–4, Galac–Székelyudvarhely 3–8, Imperial Wet – Déva 5–0. A felsőház állása: 1. Csíkszereda 10 ponttal, 2. Galac 7, 3. Déva 5, 4. Székelyudvarhely 0.

Brych a legjobb

Felix Brych végzett az első helyen, Kassai Viktor pedig 15. lett a világ legjobb 21. századi játékvezetőinek rangsorában a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS). A kedden közzétett lista szerint a német futballbíró a 2001 és 2020 közötti időszakban Felix Brych 141 pontot gyűjtött, eggyel többet, mint a török Cüneyt Cakir, s néggyel előzte meg az angol Howard Webbet.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük