Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Könyv az asztaliteniszről

Asztal felett, asztal mellett címmel jelent meg Katona Zoltán újságíró a székelyudvarhelyi asztalitenisz helyi történetét és jelenét bemutató, igényes kivitelezésű kötete. A könyvben az asztalitenisz legnagyobbjainak, György Szilárdnak, Fejér-Konnert Andrásnak, Nagy Leventének és másoknak olvasható a története, ugyanakkor összefoglalja az asztalitenisz történelmét Erdélyben, Székelyföldön, valamint az egyre eredményesebb székelyudvarhelyi sikereket egészen a napjainkban mutatott, kiváló nemzetközi és hazai eredményekig.

Selejteznek a lányok

Ma és szombaton rendezik a női kosárlabda Európa-bajnokság selejtezőjének két utolsó fordulóját. A Lénárt Paula (KSE), Ioana Ghizilă és Orbán Nikolett (Sepsi–SIC) által erősített román válogatott Isztambulban játszik, ahol ma 14 órától Csehországgal, majd szombaton 20 órától Olaszországgal csap össze a D-jelű kvartettben. A Sepsi–SIC csapatából Jovana Pašić a montenegrói, míg Pinelopi Pavlopoulou a görög válogatott színeiben lép pályára ezúttal. Montenegró Podgoricában Svédország és Izrael ellen meccsel, míg Görögország Izland és Bulgária csapatával játszik Ljubljanában.

Doppingvétség miatt bűnhődnek

Románia súlyemelői lemaradhatnak az olimpiáról a doppingvétségek miatt, miután a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) szervezete, a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) hivatalosan lezárta újabb két román súlyemelő szabálysértési ügyét, s dokumentumait átadta a sportági világszövetségnek (IWF). Az olimpiai bronzérmétől búcsúzni kénytelen Răzvan Martinról, továbbá Gabriel Sâncrăianról a 2012-es londoni olimpián levett mintáinak újraelemzésekor bebizonyosodott, hogy annak idején anabolikus szteroidot használt. Hasonlóképpen veszített rajta ugyanilyen tiltólistás szer alkalmazásán a londoni ezüstérmes Roxana Cocos, valamint a szintén a 2012-es tárolt mintája újbóli elemzésekor megbukott Florin Croitoru is. Románia sorsa most egy – a fegyelmi ítélet meghozatalára jogosult – független testület kezében van, amelynek 2016-ban hozott határozata kimondja, hogy minden olyan nemzetet, amely három vagy több pozitív esettel szolgál a NOB újratesztelésein, egy évre el kell tiltani.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük