Felhívás!

RÖVIDEN

Az évtized legjobbjai

Eduarda Amorimot, a Győri Audi ETO KC brazil klasszisát választották az elmúlt évtized legjobb női kézilabdázójának, illetve védekezőjének a Handball-Planet kézilabdás szakportál szavazásán. A győri klub honlapjának beszámolója szerint az edzőkből, egykori legendás játékosokból és szakújságírókból összeálló zsűri minden poszton három jelölt közül szavazhatta meg a számára legjobbat, emellett a szurkolók is leadhatták voksaikat. A honlap szerint az elmúlt tíz év legjobbjáról döntő voksoláson Amorim, valamint a korábban szintén Győrben játszó norvég Heidi Löke között 49-49-es döntetlen alakult ki, így a szurkolók által leadott szavazatok száma döntött a brazil játékos javára (2800-1874). A védekezők különversenyében a balátlövő világklasszis magasan a legtöbb szavazatot nyerte el.

Érdekesség, hogy a nyolcfős álomcsapatból Amorim mellett öt játékos is játszott Győrben: a kapus Katrin Lunde 2010 és 2015, a jobbszélső Jovanka Radicevic 2011 és 2013, a jobbátlövő Nora Mörk 2016 és 2019, az irányító Nycke Groot 2015 és 2019, a beálló Heidi Löke pedig 2011 és 2017 között erősítette a magyar csapatot. A 34 éves Amorim az elmúlt tíz esztendőben ötször nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Győrrel, míg a brazil válogatottat 2013-ban első nem európai csapatként a világbajnoki címig vezette.

Az évtized álomcsapata: kapus: Katrin Lunde (norvég, Vipers); jobbszélső: Jovanka Radicevic (montenegrói, Buducnost); jobbátlövő: Nora Mörk (norvég, Vipers); irányító: Nycke Groot (holland, Odense); balátlövő: Cristina Neagu (román, CSM Bukarest); balszélső Camilla Herrem (norvég, Sola); beálló: Heidi Löke (norvég, Vipers); védekező: Eduarda Amorim (brazil, Győri Audi ETO KC).

Dárdai, a megmentő

Dárdai Pál hétfőn visszatért a Hertha BSC kispadjára, a berlini klub ikonja hat évvel első kinevezése után most egy kísértetiesen hasonló, mégis teljesen új (krízis)helyzetben vállalkozott a megmentő szerep beteljesítésére. A játékosként a fellépések számában klubrekorder Dárdai 2015-től 2019-ig már irányította a berlinieket, azóta is a klub kötelékeibe tartozik, jelen megbízatása 2022 nyaráig szól.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.