Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

A City képviseli Manchestert

A Manchester City labdarúgócsapata John Stones és Fernandinho góljával 2–0-ra legyőzte a Manchester Unitedet az Old Traffordon, ezzel zsinórban negyedszer jutott be az angol labdarúgó Ligakupa döntőjébe, az előző három kiírást megnyerte. A mostani ellenfél a Tottenham Hotspur lesz: José Mourinho csapata hazai pályán 2–0-ra legyőzte a másodosztályú Brentfordot. A Spurs története során kilencedszer jutott el a Ligakupa döntőjéig, az eddigi nyolcból négyet nyert meg. A statisztikák nem kedveznek a londoniaknak, hiszen a legutóbbi öt kiírás győztesét mindig Manchester adta. Legutóbb, még 2015-ben a Chelsea tudott győzni nem manchesteriként.

A finálé, a hagyományokkal ellentétben áprilisban lehet. Az angol Labdarúgó-szövetség (FA) abban a reményben halasztotta el a döntőt, hátha így nézők is lehetnek majd rajta.

Sok a sérült Bukarestben

A CSM Bukarest női kézilabdacsapatának sok sérültje van a Ferencváros elleni szombati Bajnokok Ligája-meccs előtt, Adrian Vasile, a román együttes vezetőedzője ennek ellenére optimista, és bízik a győzelemben. A CSM edzője arra számít, hogy a bukaresti mérkőzéshez képest – amelyet a házigazdák nyertek 25–19-re – a szombati teljesen más lesz. Emlékeztetett, hogy októberben a Ferencvárosnak több játékosa koronavírus-fertőzött volt, ezért most azt várja, hogy más összetételben áll ki a magyar csapat. Szerinte némileg fordult a kocka, hiszen nem számíthat a szerb beálló, Dragana Cvijic, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazilu, valamint a fiatal román irányító, Denisa Vâlcan játékára. A CSM Bukarest és az FTC-Rail Cargo Hungaria a BL A jelű csoportjában szerepel. Jelenleg a román csapat a második helyen áll 11 ponttal, míg az FTC a negyedik 8 ponttal.

Az ukránok olimpiát akarnak

Vadim Gutcajt sportminiszter szerint Ukrajna fontolgatja, hogy jelentkezik a 2030-as téli vagy a 2032-es nyári olimpia házigazdájának. A 2022-es téli seregszemlét Pekingben, a négy évvel későbbit Olaszországban – Milánóban és Cortina d’Ampezzóban – rendezik, míg a nyárinak 2024-ben Párizs, 2028-ban pedig Los Angeles ad otthont.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük