Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Megérdemelt győzelem

Az FK Csíkszereda Marvin Schieb nagyszerű góljával 1–0-ra legyőzte a Concordia Chiajna együttesét vasárnap délben a labdarúgó II. liga 12. fordulójában. A 43. percben egy szöglet után az Aradról visszaigazolt Soufiane Jebari által beívelt labdát a védők kifejelték, a játékszer a bal oldalon, a 16-oson kívül helyezkedő Schiebhez pattant, aki kapásból szépségdíjas gólt lőtt a bal felsőbe (1–0), megérdemelt győzelemhez juttatva csapatát. A csíki együttes szezonbeli negyedik győzelmével négy helyet ugrott előre a táblázaton, 15 pontjával jelenleg a 12. pozícióban található. Az FK a következő fordulóban (szombat, november 21.) a CS Mioveni vendége lesz.

Labdarúgó II. liga, alapszakasz, 12. forduló, eredmények: U Craiova 1948 SA–Gloria Buzău 1–1, Viitorul Pandurii Târgu Jiu–Pandurii Lignitul Târgu Jiu 4–3, CSM Slatina–Bukaresti Metaloglobus 1–0, Lénárdfalvi SK–Unirea Slobozia 2–0, Resicai CSM–Kolozsvári U 2–1, Bukaresti Rapid–Konstancai Farul 2–1. A Petrolul Ploiești–Bákói Aerostar találkozó tegnapi lapzártánk után zárult. A Dunărea Călărași–Turris Oltul Turnu Măgurele és a Temesvári Ripensia–CS Mioveni mérkőzéseket december 2-ára halasztották, a Temesvári ASU Poli pedig szabadnapos volt. Az élmezőnyben: 1. U Craiova 23 pont, 2-3. Dunărea Călăraşi és Temesvári ASU Poli 20–20 pont.

Norvégia visszalépett

A koronavírus-járvány miatt visszalépett a december 3-án kezdődő női kézilabda Európa-bajnokság megrendezésétől a társházigazda Norvégia. A döntésről hétfőn számolt be a skandináv ország sportági szövetsége azután, hogy múlt pénteken Erna Solberg norvég miniszterelnök kijelentette, nem támogatja, de nem is tiltja meg a sportesemény lebonyolítását. Az Eb az eredeti tervek szerint december 3. és 20. között a dániai Herningben és a norvégiai Trondheimben zajlott volna, a dánok ugyanakkor jelezték, ha Norvégia visszalép, ők akár önállóan is megrendezik a tornát. A magyar válogatott Trondheimben szerepelt volna a csoportkörben Szerbia, Horvátország és a világbajnok Hollandia társaságában. A szervezőknek most azt kell megoldaniuk, hogyan tudják az összes Eb-meccset Dániában megrendezni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük