Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Gólgazdag meccsen győztek

Nyolc gólt hozott Románia szerda esti felkészülési mérkőzése, Mirel Rădoi szövetségi kapitány legénysége 5–3-ra győzte le a vendég Fehéroroszországot, három vereség után ismét nyerni tudott a román labdarúgó válogatott. A gólgazdag mérkőzésen debütált a nemzeti csapatban Bogdan Mitrea, a Sepsi OSK védője, és három év után kapott ismét lehetőséget Eric Bicfalvi. A 33 éves Mitrea góllal rögtön mutatkozott be a válogatottban, a 11. percben az ő fejesével szereztek vezetést a trikolórok. Az első félidő remek teljesítményét követően a másodikban már kevésbé volt magabiztos az OSK játékosa: előbb rosszul mérte fel a labda ívét a vendégek második gólja előtt, majd egy büntetőt is összehozott, ám a szintén debütáló David Lazar védeni tudott. Románia a Nemzetek Ligája csoportkörének utolsó két mérkőzésén vasárnap Bukarestben Norvégia ellen, majd jövő szerdán Belfastban Észak-Írország ellen lép pályára. A románoknak nagy fontossággal bír mindkét találkozó, hiszen az összegyűjtött pontok alapján maradnak a harmadik, vagy felkerülnek a második kalapba a 2022-es világbajnoki selejtezők sorsolásán.

Kár a két pontért

Elhalasztott találkozót pótolt szerdán délután az FK Csíkszereda a labdarúgó II. ligában, Suciu Valentin együttese hazai pályán nem bírt a sereghajtó Pandurii Lignitul Tg. Jiu együttesével. Az FK-nak nehéz dolga volt a mérkőzés nagy részében tíz emberrel védekező ellenféllel szemben, az első gólig 75 percet kellett várni, amikor Bauza ellen szabálytalankodtak a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Claudiu Apró értékesítette. Pár perc múlva a vendégek egy ellentámadásból kiegyenlítettek, 1–1 lett a vége, a döntetlen egyik csapatnak sem kedvez. Az FK maradt a 15. helyen, vasárnap 11 órakor a Concordia Chiajna együttesét fogadja.

Leáll a hokibajnokság

Egy hónapra felfüggesztették a romániai jégkorongbajnokságot, mivel a csapatoknál magas fertőzésszámot igazoltak az elmúlt időszakban elvégzett koronavírustesztek. Ha viszont két csapatnál megvan a szükséges játékoslétszám, és egymás közt megegyeznek erről, akkor megrendezhetik a mérkőzést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük