Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Glasgowban kapott feladatot

Múlt héten a Bajnokok Ligájában a címvédő Bayern München moszkvai találkozóján a Lokomotiv ellen fújta a sípot, ma az Európa Liga csoportkörében bíráskodik Kovács István nagykárolyi játékvezető. A második számú európai kupasorozat H csoportjában 22 órától Glasgowban dirigál majd, ahol a házigazda Celtic a cseh Sparta Prágát fogadja. Kovács István segítői Vasile Marinescu és Ovidiu Artene partjelzők lesznek, a negyedik bírónak Marius Avramot választották.

Rómában a CFR

A kellemes emlékeket ápoló római Olimpiai Stadionban játszik ma a Kolozsvári CFR: a labdarúgó Európa Liga 3. fordulójában az AS Roma lesz a vendéglátója. A kincses város csapata 2008-ban itt játszotta történelme első mérkőzését a Bajnokok Ligája csoportkörében, és óriási meglepetésre 2–1-re győzött. Két évvel ugyanott találkozott a két együttes, és akkor visszavágtak az olaszok, viszont a CFR rajongók mégis a tizenkét évvel ezelőtti siker emlékeit ápolgatják. Hasonló bravúrban bíznak most is a CFR-szurkolók, hiszen kedvenceik most nagy lépést tehetnek, hogy zsinórban második évben jussanak tovább az EL-csoportkörből. Dan Petrescu edző legényei tavaly is jártak Rómában, akkor a Lazio volt az ellenfél a csoportkörben, de az 1–0-s vereség ellenére a CFR 12 ponttal továbbjutott. A CFR szerdán bejelentette, hogy szerződtette a török Denizlisportól a 31 éves tunéziai válogatott középhátvédet, Syam Ben Youssefet, aki 2012 és 2015 között közel 100 mérkőzést húzott le az I. ligában az Astra Giurgiu mezében.

Nem változtatna az UEFA

Az Európai Labdarúgó Szövetség közleményben tájékoztatta a magyar szövetséget, hogy nem változtatna a 2020-as, 2021-re halasztott Európa-bajnokság korábban jóváhagyott rendezésén, helyszínein. Pár napja jelentek meg olyan sajtóértesülések, hogy a jövő évi Eb-t egy helyszínen, Oroszországban rendezné az UEFA a koronavírus-járvány miatt. Az UEFA 2020-ról 2021-re halasztott, közös rendezésű Eb-t az idén korábban jóváhagyott formában és helyszíneken kívánja megrendezni, és ennek érdekében szorosan együttműködik az összes befogadó várossal az előkészületekkel kapcsolatban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük