Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nem kaptak gólt Moszkvában

Nem érett góllá az orosz fölény, így a magyar válogatott értékes pontot szerzett a Nemzetek Ligája B divízió 3. csoportjában Moszkvában. „Nagyon boldog vagyok és elégedett a srácok hozzáállásával, hiszen az első perctől az utolsóig harcoltak. Sosem adták fel, segítették egymást, szenvedtek, nagyon sokat, de ez is része a mérkőzéseknek. Nem felejthetjük el, hogy ebben a csoportban már van 7 pontunk, ráadásul erőfeszítéseinknek köszönhetően teljesen megérdemelten” – nyilatkozta a mérkőzés után a szövetségi kapitány, Marco Rossi. Magyarország a pontosztozkodással maradt a négyes második helyén egy ponttal lemaradva a két éve vb-negyeddöntős oroszoktól, illetve négy ponttal a törökök és öttel a szerbek előtt. A magyar válogatott legközelebb november 12-én Izlandot fogadja Európa-bajnoki pótselejtezőn a Puskás Arénában, majd Szerbiát és Törökországot látja vendégül három, illetve hat nappal később a Nemzetek Ligája utolsó két fordulójában.

A múlt heti izlandi és norvégiai kudarcok után szerdán este Ploiești-en is alulmaradt a román válogatott, amely minimális arányú vereséggel zárta az Ausztria elleni hazai mérkőzését a Nemzetek Ligája B divíziójának 4. fordulójában. A Bayern München klasszis védője, David Alaba remek beadása alapozta meg Schopf győztes találatát negyedórával a lefújás előtt (0–1). A román válogatott mindhárom októberi találkozóját elveszítette, az újabb vereséggel pedig kevés esélye maradt arra, hogy a novemberi utolsó két fordulóban feljebb jusson a jelenlegi harmadik helyénél a csoportban. A csoport másik mérkőzésén: Norvégia–Észak-Írország 1–0. A csoport állása: 1. Ausztria 9 pont, 2. Norvégia 9, 3. Románia 4, 4. Észak-Írország 1.

Udvarhely sikere

A Futsal Klub Székelyudvarhely nyerte a Román-kupát, amely a döntőben a koronavírus-járvány által megtizedelt, háromszoros győztes Dévai Autobergamót gyűrte le 10–5 arányban. Ez volt az udvarhelyiek első kupagyőzelme. A Jakab Zoltán által irányított együttesben ráadásul csupán udvarhelyszéki játékosok szerepeltek, ráadásul a tizennégy fős csapatból tízen 23 éven aluliak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük