Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Kizárták a Nagy Mózes SK együttesét

A kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub lánycsapata nélkül rendezték meg az elmúlt hét folyamán a B-osztályos asztalitenisz-bajnokság visszavágóját, miután a céhes városi együttes távol maradt az Izvornai-ban megtartott teremtornától. A háromszéki alakulatot meg nem jelenés miatt kizárták a pontvadászatból.
Annak ellenére, hogy a B-divíziós asztalitenisz-bajnokság odavágóját a hatodik helyen zárta az NMSK lánycsapata, és a Kerekes Barnabás által edzett együttesnek megvolt minden esélye, hogy kiharcolja a harmadosztályban való bennmaradást, lányaink nem tudtak részt venni a szeptember 7–9. között Izvorani-ban lezajlott teremtornán. Együttesünktől származó információk szerint a jelenlegi járványügyi helyzet okozta problémák (szűkös anyagi keret, a sportolók szüleinek aggodalma, hogy gyerekeik nehogy megfertőződjenek a koronavírussal) miatt nem indultak a viadalon, ami a kizárásukat vonta maga után. Amúgy a küzdelemsorozatot a Craiovai MSK nyerte meg, megelőzve a második Besztercei MSK II. és a harmadik Medgyesi MSK csapatait.

A sepsiszentgyörgyi Teodora Simon a Bukaresti CSTA színeiben volt érdekelt a női A-osztályban, csapatával a visszavágót két győzelemmel és négy vereséggel a negyedik, míg a pontvadászatot összességében a hatodik helyen fejezte be. „Ezen a tornán Teodora célja elsősorban a tapasztalatszerzés és a minél több mérkőzés lejátszása volt. Meccset is nyert csapatának, s úgy gondolom, sokat fejlődött, aminek külön örülök” – nyilatkozta érdeklődésünkre az asztaliteniszező édesapja, Teodor Simon, aki egyben a férfi asztalitenisz Szuperligába feljutott Sepsi–SIC edzője. Az A-osztályos tornát a Konstancai Sportprogramos Líceum csapata nyerte meg, és a buzăui Gloriával karöltve feljutott a női élvonalba. 

Szezonzáró biciklitúra

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület egy könnyen teljesíthető kerékpártúrával zárta az idei szezont a Nemere Útján. A szervezők a szombati kerékpártúrát egyúttal honismereti túrának is szervezték. A megmozduláson 24 fős lelkes csapat tekerte végig a mintegy 35 kilométeres távot. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük