Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Székelyföldön a körverseny

Ma Székelyföldön halad át a Román Kerékpáros Körverseny karavánja. A hatnapos megmérettetés szerda délutáni első szakaszán a mezőny Temesvárról indult, majd Arad és Nagyszalonta érintésével 171,2 kilométert tett meg a nagyváradi befutóig. Csütörtökön a Nagyvárad–Kolozsvár útvonal szerepelt a programban, ma pedig következik a Székelyföldet átszelő szakasz. A mezőny a tervek szerint délben Marosvásárhelyről indul, majd Szovátán, Székelyudvarhelyen, Csíkszeredán és Tusnádfürdőn áthaladva a Szent Anna-tóhoz érkezik meg délutánra.

Vettel az Aston Martinnál

Hetek, hónapok óta tartó találgatásoknak vetett véget a Racing Point csütörtök reggel: megerősítette, hogy Sebastian Vettel 2021-től a versenyzője lesz. A négyszeres világbajnok több évre szerződött a jövőre már Aston Martin néven futó alakulathoz – a távozását szerdán bejelentő Sergio Pérez helyét veszi át. Az átalakulóban lévő csapat kiemelte, Vettel személyében az F1 történetének – futamgyőzelmeket tekintve – harmadik legsikeresebb versenyzője csatlakozik hozzájuk, 53 győzelemmel, 67 dobogós helyezéssel, 57 pole pozícióval. „Sebastian Vettel négyszeres világbajnokként frissességet hoz a csapathoz. Ő az egyik legtapasztaltabb és legtöbbre tartott versenyzője a világ autósportjának, és tudja, hogy mire van szükség ahhoz, hogy a legmagasabb szinten nyerjünk” – méltatták a német pilótát.

Szombati rajt Spanyolországban

A szövetség és a szurkolók tiltakozása nyomán péntek helyett szombaton kezdődik a spanyol labdarúgó-bajnokság új idénye. A La Liga és a szövetség egyeztetése után a péntekre kiírt Granada–Athletic Bilbao találkozót szombaton 19.30 órakor rendezik meg. Így a szezon első meccse szombaton az Eibar-Celta Vigo (17.00) összecsapás lesz. Spanyolországban régóta vitatéma, hogy a hétvégi napokon kívül rendezzenek-e bajnoki mérkőzéseket, a szurkolók ugyanis ezt erősen ellenzik. A liga viszont azt tartotta szem előtt, hogy a járványhelyzet miatt egyelőre nem lehetnek nézők a stadionokban, és a televíziós közvetítések szempontjából kedvezőbb, ha két nap helyett négy napon keresztül mérkőznek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük