Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Röviden

Nézőket a lelátóra!

Egyelőre csak korlátozott számban, de a következő idény rajtján, szeptember 19-én visszatérhetnek az olasz futballszurkolók a stadionokba az olasz kormány előtt lévő javaslat szerint. Sajtóhírek szerint az ország labdarúgó-szövetsége által benyújtott tervezetben az szerepel, hogy szigorú előírások mellett az ülőhelyek harminc százalékát értékesítenék. A szociális távolságtartó intézkedések betartása mellett a drukkereknek szájmaszkot kellene viselniük, továbbá a belépéskor testhőmérséklet-mérésen esnének át.

A benyújtott javaslat ellentétes a többi nagy európai ligában tervezett gyakorlattal: az angol és a spanyol bajnokság jövő szombati rajtjakor ugyanis nem lehetnek majd nézők a lelátókon. A magyar bajnokság mérkőzéseit nézők előtt rendezhetik, Franciaországban maximum ötezer embert engednek be minden arénába, Törökországban októbertől térhetnek majd vissza a drukkerek ugyancsak korlátozott létszámban, míg Ausztriában a hazai szektorokat nyitják meg jövő péntektől maximum tízezer néző előtt.

Marasztalnák Messit

Az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetői személyes találkozón szeretnék meggyőzni a maradásról a hatszoros aranylabdás Lionel Messit. A katalán sztárcsapat kapitánya múlt héten jelentette be távozási szándékát, és bár a vezetőség a játékos édesapjával – egyben ügynökével – a héten ül tárgyalóasztalhoz, szeretnék, ha a támadóval is tudnának beszélni. A támadó 2000-ben, 13 évesen lett a Barcelona játékosa, a felnőttek között a 2003/04-es idényben mutatkozott be, azóta pedig a klub történetének legeredményesebb futballistája lett. Jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, a játékos egy záradékra hivatkozva szeretne csapatot váltani, ez lehetővé tenné számára, hogy ingyen igazoljon másik klubhoz. Csakhogy – a Barca tájékoztatása szerint – annak a határideje, hogy jelezze ilyen irányú szándékát, júniusban lejárt. A katalán egyesületnél a sajtó szerint Messi szerződésben foglalt 700 millió eurós kivásárlási árát tekintik kiindulási alapnak az esetleges tárgyalások során, ingyen távozásról pedig hallani sem akarnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.