Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Sávio távozott

A román állampolgársággal is rendelkező brazil Sávio Valadares Pereira de Mendonça Európa egyik legerősebb futsalcsapatához, a kazahsztáni Kairat Almaty együtteséhez igazolt. Saviónak lejárt a szerződése a bajnoki címvédő Csíkszeredai Imperial Wettel, így szabadon igazolhatóvá vált. Továbbra is nagy a bizonytalanság a romániai teremlabdarúgásban, nem tudni, mikor kerül terítékre a futsalbajnokság döntője, amelyben a címvédő Csíkszeredai Imperial Wet-nek és a Galaci United-nek kellene pályára lépnie.

Révbe ért az United és a Chelsea

A Premier League utolsó fordulójában a Manchester United 2–0-s győzelmet aratott az egyik nagy rivális, a Leicester City otthonában, ezzel a dobogó harmadik fokán végezte a bajnokságot, illetve bebiztosította helyét a Bajnokok Ligájában a 2020/21-s szezonban, csakúgy, mint a negyedik helyen záró Chelsea, amely a Wolverhampton Wandererst verte 2–0-ra. Az már régebben eldőlt, hogy a Liverpool nyerte a bajnokságot, a Manchester City lett a második.

Megnyerte a Juve a scudettót

Két fordulóval a vége előtt a Juventus labdarúgói bebiztosították a bajnoki aranyat, miután 2–0-s győzelmet arattak a Sampdoria felett, ezzel megvédve bajnoki címüket. Az olasz futball legsikeresebb klubja sorozatban kilencedszer, összességében a 36. alkalommal ért fel a Serie A csúcsára. A Juventus így már éppen dupla annyi elsőséggel rendelkezik, mint az örökrangsorban mögötte második két milánói riválisa, az egyaránt 18 bajnoki címmel büszkélkedő AC Milan és az Internazionale.

Népszerű a Leo

Lionel Messi barcelonai népszerűségének sajátos jeleként mind több katalán családban adják a Leo keresztnevet az újszülöttnek – írta az AS sportnapilap. A hatszoros aranylabdás futballista 2004-ben debütált a Barcelonában, abban az évben 11 fiú viselte a becenevét. Aztán esztendőről esztendőre egyre nőtt a Leók száma, olyannyira, hogy a legutóbbi adatok szerint 2019-ben már félezer gyereket neveztek el az FC Barcelona csapatkapitányáról a spanyolországi autonóm közösségben. Mostanra a Leo a második leggyakoribb keresztnév Katalóniában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük