Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Tiltakozik a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat

A Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat panaszt tesz az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, a szervező Román Labdarúgó-szövetségnél (FRF) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) a július 22-én, Ploiești-en lejátszott Román-kupa döntője után tapasztalt magyarellenesség kapcsán. Mint ismeretes, a Sepsi OSK-t legyőzve a FCSB nyerte a kupadöntő, ami után elszabadultak az indulatok. A FCSB szurkolói ünneplés közben erőteljes magyarellenes hangulatot generáltak játékosaik jelenlétében, akik maguk sem tiltakoztak. A drukkerek minősíthetetlen, nacionalista szlogeneket skandáltak. „Elfogadhatatlan, hogy a hatóságok és a játékosok, valamint a klub vezetése nem léptek fel a xenofób rigmusok ellen. Úgy látszik Bukarestben még mindig nem a kiváló sportteljesítménye alapján ítélik meg a Sepsi OSK-t, hanem magyar jellege miatt, és az sem világos, hogy az erdélyi magyarok ugyanolyan alkotó részei az államnak, mint bárki más, aki itt él, dolgozik, adózik. Minden eszközzel fellépünk a hasonló esetek kapcsán, remélem, a legkomolyabb szankciókat kapják az érintettek, annak érdekében, hogy eltűnjön a magyarellenesség a lelátókról és a közéletből” – nyilatkozta Benkő Erika, Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat igazgatója.

Marad az öt csere

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) jövő július 31-ig meghosszabbította az öt cserelehetőségre vonatkozó átmeneti szabályt. A szervezet döntésének értelmében a klubok és a válogatottak így a következő szezonban is élhetnek a koronavírus-járvány utáni, játékosokat érő nagy terhelés miatti szabállyal. A határozatot a sportág szabályalkotó testülete (IFAB) is elfogadta.

Triplázásra gyúrnak

A Bayern München megnyerte a német labdarúgó-bajnokságot, és a Német Kupát, a Bajnokok Ligájában pedig 3-0-s előnyről várja a Chelsea elleni nyolcaddöntő visszavágóját, melyet ráadásul hazai pályán vívhat. Azaz könnyen meglehet a triplázás a bajoroknak, ami eddig csak egyszer, 2013-ban jött össze nekik. Akkor az edzőlegenda, Jupp Heynckes volt a csapat trénere, míg most Hans-Dieter Flick irányítja a csapatot.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük