Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Az FC Argeșnél is felbukkant a vírus

A Román Labdarúgó Szövetség (FRF) versenybizottsága elhalasztotta az eredetileg kedd estére beütemezett FC Argeș–CS Mioveni mérkőzést, miután a házigazda pitești-i klubnál pozitív lett egy személy koronavírustesztje. A szövetség közleménye szerint a másodosztály rájátszásának Argeș megyei rangadóját az első lehetséges időpontra írják ki újra. Korábban az Aradi UTA–Petrolul Ploiești találkozót is el kellett napolni, miután a vendégeknél többen is megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Az aradi mérkőzést ma 18.30-tól pótolják. A frf.ro szerint az Argeș Megyei Közegészségügyi Igazgatóság epidemiológiai vizsgálatot indít a pitești-i egyesületnél.

Örökrangadó a nyitányon

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tegnap délután közzétette a 2020-2021-es szezon augusztus 15-ei nyitófordulójának párosítását. A címvédő Ferencváros és az élvonalba visszatérő MTK Budapest örökrangadójával indul a labdarúgó OTP Bank Liga új idénye. A kézdialmási Tamás Nándor csapata, a története legjobb eredményeként bronzérmes, ezzel az Európa-ligában induló Puskás Akadémia a kupagyőztes Budapest Honvédot fogadja majd. A felcsútiak június 27-én a zárófordulóban éppen a kispestiek 2-1-es legyőzésével érték el a dobogó legalsó fokát.

Telt ház előtt fociznának

Németországban jelen állás szerint 2020. október 24-én szabad először olyan futballmérkőzéseket játszani, ahol ezernél több néző lehet a lelátókon. Ezt rögzíti a koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségvédelmi rendszabály. Az FC Union Berlin szabályosan lenne szabályszegő. A  klub vezetőinek elképzelései szerint az Union a szeptember 18-i bajnoki mérkőzését elvileg 22 012 néző előtt játszaná, pontosan ennyi a klub stadionjának férőhelye hivatalosan. A német klub hozzájárulna ahhoz, hogy a szurkolók koronavírus-tesztre jelentkezzenek, és akinek negatív a szűrővizsgálati eredménye, bemehetne a stadionba. A klub bemutatja a tervezetét az illetékes berlini hatóságoknak, és elfogadás esetén közlik a részleteket, hogy mikor, hol jelentkezhetnek a szurkolók a vírustesztre. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük