Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Parádézott a magyar tehetség

Szoboszlai Dominik (sz. 2000. október 25.) lett a legjobb játékos Ausztria élvonalbeli labdarúgó-bajnokságának 2019–2020-as idényében az osztrák Bundesliga klubelnökeinek és vezetőedzőinek szavazatai alapján. A bajnok és kupagyőztes Red Bull Salzburg 19 éves, 1,85 m magas, magyar középpályása a bajnokságban 9 gólt lőtt és 14 gólpasszt adott, emellett nagyon gyakran teljesített kiemelkedően a mezőnyjátékban. Szabadrúgásból is lőtt gólokat (akárcsak a magyar válogatottban). Évtizedek óta az első és egyetlen magyar labdarúgó, aki 20 éves életkora előtt ennyire sikeres, nemzetközileg is elismert teljesítményt nyújt a focipályákon. Átigazolásáért már több neves európai klub érdeklődött, versengés várható a megszerzéséért, ha majd elhatározza, hogy csapatot vált.

Borúlátás a felkelő nap országában

A Japan News Network ügynökség által elvégezett közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, Japán lakosságának 77 százaléka úgy véli, a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott tokiói olimpiát 2021-ben sem lehet majd megrendezni. Csupán 17 százalék azoknak az aránya, akik bíznak abban, hogy a nyári játékokra jövő évben sor kerülhet (2021. július 23. – augusztus 8. lenne az új időszak).

A kérdéssel kapcsolatosan az illetékes hatóságok és szervek felelőseinek véleménye is megoszlik, noha köztük a derűlátók vannak többségben. A szervezők úgy tervezik, hogy egyszerűsítik a lebonyolítást, egyfelől az egészségvédelmi szabályok okán, másfelől anyagi meggondolásokból. A halasztás ugyanis tetemes pénzveszteségeket okozott már ez ideig is.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük