Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Két pont a Real előnye

A Real Madrid 1–0-ra legyőzte idegenben a sereghajtó Espanyolt a spanyol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén. A fővárosi együttes ezzel kihasználta a címvédő és nagy rivális FC Barcelona szombati vigói pontvesztését, és már kétpontos előnnyel vezeti a tabellát. A madridiak gólját Benzema gólpasszából Casemiro szerezte.Ramosnak ez volt a 645. realos mérkőzése, nála többször csak Raúl (741), Iker Casillas (725) és Manuel Sanchís (710) lépett pályára a csapatban, éppen ennyiszer pedig Santillana. A címvédő Barcelona Luis Suárez góljaival kétszer szerzett vezetést a kiesés ellen küzdő Celta Vigo otthonában, a házigazdák viszont mindkétszer kiegyenlítettek (2–2). Az újrakezdést követően a Barcelona ötödik mérkőzését követően is megőrizte ugyan veretlenségét, viszont másodszor nem tudott nyerni, ráadásul először kapott gólt.

Esélyesek nyugalmával

Az esélyesek jutottak elődöntőbe az angol labdarúgó FA Kupában. A címvédő Machester City a vasárnapi negyeddöntőben 2–0-ra nyert a Newcastle United otthonában, míg a Chelsea 1–0-ra győzött a Leicester City otthonában. Az Arsenal is elődöntőbe jutott, miután 2–1-re verte a Sheffield Unitedet, míg a Manchester United hosszabbítás után múlta felül 2–1-re a Norwich Cityt. A legjobb nyolc között csak élvonalbeli együttesek szerepeltek, erre ezt megelőzően legutóbb a 2005/2006-os szezonban volt példa. Az elődöntőt július 18-án és 19-én, a finálét pedig augusztus 1-jén rendezik, mindhárom meccs helyszíne a londoni Wembley Stadion lesz. Az elődöntő párosítása: Arsenal–Manchester City, Chelsea–Manchester United.

Tisztelet a bajnoknak

Tiszteletadással fogadja a már bajnok Liverpoolt csütörtökön a Manchester City az angol labdarúgó Premier League 32. fordulójában. Josep Guardiola vezetőedző közölte, játékosai sorfalat állnak majd a bevonuló vendégek előtt az Etihad Stadionban. A Mersey-parti klub 30 év szünet után hódította el újra a trófeát, függetlenül a hátralévő mérkőzéseinek az eredményeitől. Ez a Liverpool történetének a 19. bajnoki címe, viszont 1990 óta az első.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük