Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bölöni távozik

Három év után távozik a belga élvonalbeli Royal Antwerp labdarúgócsapatának vezetőedzője, Bölöni László – közölte a klub hivatalos honlapján. Bölöni László a 2017–2018-as idényben vette át a Royal Antwerp irányítását, mellyel a nyolcadik helyen zárt akkor a belga bajnokságban. A következő évadban rájátszásba vezette a csapatot, ahol negyedik lett. Ebben a szezonban a magyar szakember vezetésével a csapat a nemzetközi kupaszereplést érő negyedik helyen végzett a belga élvonalban (a bajnokságot gyakorlatilag lefújták, de végleges döntés még nincs), s bejutott a Belga-kupa döntőjébe is, az FC Bruges elleni, eredetileg március 22-re kiírt mérkőzést elhalasztották. A klub megköszönte Bölöni munkáját, és további sok sikert kívánt neki.

Sainz aláírt Maranellóval

Csütörtökön hivatalossá vált, Carlos Sainz veszi át a távozó Sebastian Vettel helyét a Ferrarinál a 2021-es szezontól. A csapat közleményéből kiderül, a McLarentől átszerződő spanyol két szezonra, 2022 végéig írt alá Maranellóval. Mattia Binotto csapatfőnök szerint ideális párost fognak alkotni a 2024-ig biztosan velük maradó Charles Leclerc-rel. A 26 esztendős Sainz öt szezonnal a háta mögött végre megkapta a várva várt esélyt: 2021-től egy élcsapat tagjává válik. Carlos Sainz távozásával változik a McLaren 2021-es felállása is, a csapat megerősítette a Renault-os Daniel Ricciardo jövő évi érkezését.

Az olaszok is folytatnák

Szigorú óvintézkedések mellett ugyan, de megvan az egyezség az olasz minisztérium és a labdarúgó-szövetség között, hogy az élvonalbeli és kupameccseket is megrendezzék idén nyáron. A csapatok május 18-án kezdhetik meg a csoportos edzéseket, és a liga tervei szerint június 13-án indulhat újra a bajnokság. Mivel augusztus 2-ig véget kell érjen az idény, ha egy hónap múlva valóban el tudják kezdeni a játékot, a hátralévő 12 bajnoki forduló, plusz négy elmaradt mérkőzés pótlása mellett még az Olasz-kupa mérkőzései is beleférnek a naptárba. A szövetség egészségügyi protokollja előírja, ha egy labdarúgó koronavírustesztje pozitív lett, akkor a játékos teljes csapata vonuljon két hétre karanténba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük