Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Afrikai álomcsapat

Matip, Szalah és Mané is bekerült abba a csapatba, melyet jelenleg a legerősebbnek tartanak és kizárólag afrikai játékosok szerepelnek benne. A futballelemzésekkel és statisztikákkal foglalkozó Squawka összeállította a jelenkor afrikai játékosaiból álló legjobb tizenegyét, mellyel nehéz lenne vitatkozni.

A csapatot kilenc ország és kilenc klub játékosai alkotják. A nemzetek közül csak Kamerun és Szenegál képviselteti magát 2-2 játékossal, míg a klubok esetében a Liverpool kivételével minden csapat 1-1 játékost delegál, a BL-címvédőtől viszont hárman is a csapat tagjai.

A Squawka afrikai álomcsapata: André Onana (Ajax, kameruni) – Serge Aurier (Tottenham, elefátcsontparti), Kalidou Koulibaly (Napoli, szenegáli), Joel Matip (Liverpool, kameruni), Achraf Hakimi (Dortmund, marokkói) – Thomas Partey (Atlético Madrid, ghánai), Wilfred Ndidi (Leicester City, nigériai) – Riyad Mahrez (Manchester City, algériai), Mohamed Szalah (Liverpool, egyiptomi), Pierre-Emerick Aubameyang (Arsenal, gaboni), Sadio Mané (Liverpool, szenegáli).

 

A női Eb is elhalasztva

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hamarosan bejelenti, hogy a 2021-es női Eb-t egy évvel elhalasztja. A BBC értesülése szerint a kontinenstornát 2022. július 6. és 31. között rendezik majd meg Angliában, a szándékok szerint az eredetileg kijelölt helyszíneken, stadionokban. A módosításra azért van szükség, mert a férfi labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát a koronavírus-járvány miatt idénről a jövő évre helyezték át. A női Eb halasztásával elkerülhető lesz, hogy ugyanazon a nyáron két nagy női tornára kerüljön sor. Három európai csapat, az angol, a holland és a svéd a tokiói játékokon is érdekelt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük