Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

Balkán-bajnoki érmek

Az elmúlt hétvégén a Román Szikla- és Műfalmászó-szövetség, illetve a fővárosi Alpin Club Carpatic közös szervezésében a fővárosban zajlott a gyerek és ifjúsági műfalmászó Balkán-bajnokság, amely egyben a hazai utánpótlás országos bajnokság harmadik fordulóját is képezte. A sepsiszentgyörgyi Adrenalin SK tizenkét sportolóját nevezett be a két versenyre, akik négy érmet is begyűjtöttek.

A 7–9 évesek országos bajnokságán Vlad Joantă a negyedik helyen végzett, míg ugyanebben a korcsoportban a lányoknál Szász Nóra és Bujdosó Hanga ötödik, Szász Kata kilencedik lett. A 10–11 éveseknél Ábrahám Loránd a nyolcadik, Lara Vornehm a tizenegyedik helyen zárt. A 16–17 éves fiúk mezőnye volt a legkiegyensúlyozottabb: a Balkán-bajnoki címet az Európa Kupa-győztes Petar Ivanov nyerte, őt követte második helyen Sántha Róbert, míg Kelemen Szilárd az ötödik helyen végzett. Az országos mezőnyben Sántha győzedelmeskedett, és összetettben toronymagasan vezeti a rangsort. A bronzérem Kelemené lett (aki második az összetettben), míg Fazakas István a kilencedik helyen fejezte be az országos pontvadászat 3. fordulóját.

A 18–19 éves lányok mezőnyében Nagy Judit diadalmaskodott a Balkán-bajnokságon és a bajnoki fordulóban, míg Korodi Henrietta harmadik lett a nemzetközi mezőnyben és második az országoson. Ugyanebben a kategóriában a fiúknál Perpits Endre a 4. helynek örülhetett.

 

Az Eb-ért selejteznek

Fontos próbatétel vár a romániai teremlabdarúgó-válogatottra, amely április 8–11. között Călăraşi-on játszik a 2018-as szlovéniai futsal Európa-bajnokság selejtezőkörében. A 4-es selejtezőcsoport házigazdájaként Románia szombaton 19 órától Finnországgal, vasárnap ugyanebben az időpontban Lettországgal, majd kedden 18 órától a csoportfavorit Portugáliával méri össze erejét. Az Eb-re a selejtezőcsoportok győztesei automatikusan kvalifikálják magukat, a hét csoportmásodik pedig a legjobb csoportharmadikkal kiegészülve rájátszáson vesz részt oda-visszavágós alapon 2017 szeptemberében.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük