Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Fegyelmezetlenségük miatt kirúgták

Kettővel csökkent a román légiósok száma a magyar labdarúgó-bajnokság (NB I) hetedik helyén tanyázó Kisvárda FC-nél. Az észak-alföldi labdarúgóklub kedden jelentette be, hogy egyoldalúan szerződést bontott Gheorghe Grozavval és Iasmin Latovleviccsel, akik a belső szabályokkal és a hatósági előírásokkal cseppet sem törődve, engedély nélkül elhagyták a kisvárdai lakhelyüket, majd hazautaztak Romániába. Az eset múlt szerdán történt, a koronavírus-járvány miatt két nappal később kijárási korlátozást vezettek be Magyarországon.

A kisvárdai klub honlapján olvasható közleményben Révész Attila sportigazgató kifejtette, a játékosok ezzel a lépéssel a csapattársaik és hozzátartozóik egészséget is kockáztatták. A gyulafehérvári születésű Grozav a csapat legjobbja volt, a házi góllövőlistát hét találattal vezette, ugyanakkor a gólpasszok tekintetében is az első helyen állt, öt egységgel. Latovlevici februárban a török élvonalbeli Burasportól igazolt Kisvárdára, a Steaua korábbi balhátvédje egyetlen alkalommal sem került be a meccskeretbe, csupán a megye 1-ben szereplő Kisvárda II-nél lépett kétszer pályára. A jelenlegi szerződésbontások után három román labdarúgó maradt a Kisvárdánál, a kapus Mihai Mincă, a középpályás Claudiu Bumba, valamint a középhátvéd Cornel Ene.

Visszatér a Herthához

Dárdai Pál a következő idénytől utánpótlásedzőként tér vissza a Hertha BSC labdarúgócsapatához. Michael Preetz, a berliniek ügyvezetője a bejelentéskor azt mondta, az még nem dőlt el, melyik korosztállyal foglalkozik majd a magyar szakember. Dárdai 2012-től dolgozott utánpótlástrénerként a Herthánál, és volt a magyar válogatott ideiglenes szövetségi kapitánya is. A berlini együttest 2015-től 2019-ig vezetőedzőként irányította, a 2016–17-es szezonban hatodik helyen végzett a gárda a Bundesligában, és indulhatott az Európa-ligában. Dárdai elmondta, amióta távozott a csapattól, sok megkeresést kapott: „Háromhetente kapok ajánlatot, néha erkölcstelenül sok pénzt kínálnak, de vannak korrekt ajánlatok is. Ez szép” – fogalmazott a 44 éves magyar szakember.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük