Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Jövő szerdán a továbbjutásért

Közzétették a labdarúgó Román-kupa negyeddöntős párosításainak időpontjait is, amely alapján a Sepsi OSK március 4-én, szerdán 17.30-tól játszik a továbbjutásért a házigazda Petrolul Ploiești ellen az Ilie Oană stadionban. A játéknap másik mérkőzésén a Jászvásári Poli és a Krajovai Universitatea csap össze 20 óra 30 perctől. A negyeddöntő az Academica Clinceni–Bukaresti Dinamo párharccal kezdődik, amelyet jövő kedden 20 órától rendeznek. Az utolsó összecsapást, a Nagyszebeni Hermannstadt és az FCSB között, jövő csütörtök 20 órára időzítették.

Hagi sóhajtása

Nem föltétlen a Sepsi OSK alsóházban maradása az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legnagyobb meglepetése, avagy csalódása. Ennél meglepőbb az, hogy a Viitorul sem jutott a felsőházi rájátszásba. Végül is a tavalyi bajnokság bronzérmeséről, a Román-kupa és a Szuperkupa címvédőjéről, a 2016–2017-es idény bajnokcsapatáról van szó. Egy olyan klubról, amely bizonyos időszakban európai éllovas volt abból a szempontból, hogy az élvonalbeli nemzeti bajnokságoknak melyik csapata szerepelteti rendszeresen a legtöbb saját nevelésű játékost.

Gică Hagi edző szomorkásan nyilatkozott az alapszakasz utolsó fordulójáról, de szavaiból egyértelműen kiderült, hogy ő és csapata méltósággal viseli az új helyzetet, azt, hogy nem érmekért küzdő klubokkal, hanem a kiesőjelöltekkel kell folytatni a rájátszást. Levonják a tanulságot és dolgoznak hatványozott erővel, hogy bebizonyítsák, az idei bajnokság csupán egy kisiklás. Nem a véghajrában csúsztak le a rájátszásról, mondotta.

A román újságírók némelyike annak tulajdonítja a Viitorul drámáját, hogy az utolsó fordulóban nem sikerült legyőznie az Academica Clincenit (0–0), „pedig” eközben az Astra is 2–2-es döntetlent játszott a Sepsi OSK-val. A meglátás téves, a Viitorul győzelem esetén is csak akkor előzhette volna meg az Astrát, ha az veszít az OSK-val szemben. A Viitorulnak ugyanis az FC Botosani-nal és az Astrával szemben is erősen negatív a közvetlen mérlege. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük