Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Áprilisban nem lesz Kínai Nagydíj

Az elmúlt hetek bizonytalansága után döntött a Forma–1 vezetősége: az új koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg az eredetileg április 19-ére tervezett sanghaji futamot. A verseny sorsa egyelőre még nem végleges: az FIA közleményben jelentette be, hogy a 2020-as Kínai Nagydíj végleges törlésére még nem került sor, továbbra is vizsgálják az alternatív lehetőségeket, hogy egy későbbi időpontban kerítsenek sort a versenyre. Kína először 2004-ben látta vendégül az F1 mezőnyét, akkor még a bajnokság hajrájában kapott helyet a futamuk. Azóta megszakítás nélkül adtak otthont a versenynek, 2019-ben pedig őket érte a megtiszteltetés, hogy a királykategória 1000. futama lehettek.

18 csapat maradt

A másodosztályú labdarúgó-bajnokság utolsó előtti helyezettje, a Sportul Snagov nem folytatja a pontvadászatot a téli szünetet követően. Az Ilfov megyei együttes a súlyos anyagi problémák és az önkormányzati támogatás hiánya miatt döntött a visszalépés mellett. Az együttes mindössze kilenc pontot gyűjtött a bajnoki idény első részében, és nagyon messze került a bennmaradástól. A klubot eddig finanszírozó üzletember, Ovidiu Onosă a tavaly még a II. ligás, jelenleg a harmadosztály 2. szériájában a kiesés ellen küzdő, Florentin Petre által irányított Dacia Unirea Brăilához távozik, ahová „magával viszi” a Snagov több játékosát is. A Sportul Snagov a második csapat, amely visszalép a másodosztályú bajnokságtól, miután ősszel a Bukaresti Daco-Getica is abbahagyta a pontvadászatot. A bajnokság tavaszi szezonja tizennyolc csapattal, köztük az FK Csíkszeredával, február 22-én folytatódik.

A legjobb magyar kézisek

A férfiaknál Bánhidi Bencét, a nőknél pedig Schatzl Nadine-t választották a 2019-es év legjobb magyar kézilabdázójának. A junior férfiaknál Szita Zoltán, a junior nőknél pedig Vámos Petra lett a tavalyi év legjobbja, míg a védőjátékosok között Sipos Adrián és Tomori Zsuzsanna, a kapusoknál Mikler Roland és Bíró Blanka, a Magyarországon játszó külföldi kézilabdázók között pedig a szerb Petar Nenadic, valamint norvég Stine Oftedal kapja az elismerést.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük