Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

RÖVIDEN

Téli sportokra ösztönöznek

Január végéig várja a sepsiszentgyörgyi önkormányzat a Téli kihívás fotópályázat jelentkezőit. A diákoktól téli sportolós képeket várnak.

Téli kihívás: sportoljunk, és örökítsük meg a pillanatot – ezt a mottót kapta a kezdeményezés, melynek célja, hogy a fiatalok télen is sportoljanak, illetve megörökítsék élményeiket. Sepsiszentgyörgy önkormányzata a Diákok éve keretében fontosnak tartja a tanulók egészséges életre való nevelését, valamint a sportos, aktív élet népszerűsítését, éppen ezért a Bajnokok osztálya egyik versenyszáma a téli sportokra vonatkozik – mondta Bordás Ágota, a projekt koordinátora.

– Arra szeretnénk ösztönözni a diákokat, hogy sportoljanak a szabadban télen is, és ezt mutassák is meg nekünk. A cél az, hogy a diákok örökítsék meg téli pillanataikat síelés, snowboardozás, korcsolyázás, szánkózás vagy bármilyen téli sport közben, és küldjék el az így készült fényképeket január 26-ig a sport@sepsi.ro e-mail címre, vagy töltsék fel azokat az Instagramra, bejelölve a @diakokeve_anulelevilor oldalt – közölte.

Az eddig beérkezett fotók legfőképpen jégkorongozás és korcsolyázás közben örökítik meg a fiatalokat, de várják a többi sportág képviselőinek fényképeit is. A legjobb fotókat beküldő diákok övtáskákat nyerhetnek, amelyeket külön a Diákok évére készítettek. (Bús Ildikó)

Erőt gyűjtöttek a lányok

A Sepsi–Sic sportegyesület női kézilabda szakosztályának két utánpótláscsapata (ifi I, ifi II) Kovászna városban edzőtáborozott január első felében. A csaknem kéthetes alapozáson 28 játékos vett részt az edzők irányításával. Felmérték a lányok erőnléti állapotát, s két felkészítő mérkőzést is beiktattak, ellenfelük a Medgyesi Iskolás Sportklub volt. A kézilabda szakosztály irányítója, Sorin Iordan Popica hasznosnak ítélte meg a kovásznai edzőtábort.

A Sepsi–Sic ifi I korosztályú csapata január 19-én hazai pályán a Bukaresti Rapid ellen játssza idei első országos bajnoki mérkőzését, január 26-án a Bukaresti Olimpic Munteniával mérkőzik. A Sepsi–Sic ifi II csapatának idénykezdő ellenfelei: 25-én a Fogarasi MSK, február 1-jén a Fogarasi ISK, február 15-én a Marosvásárhelyi Pegazus. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük