Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Sikeres román reváns

Az ausztráliai kispályás labdarúgó-világbajnokság bronzmérkőzésén a román válogatott hosszabbítás után legyőzte a magyar válogatottat. Románia – Magyarország 0–0, büntetőlövésekkel 3–2.

A találkozó egyfajta visszavágója volt a 2017. évi minifoci Európa-bajnokság bronzmérkőzésének, akkor a magyar válogatott 0–0 után a büntetőpárbajban 3–2-re győzött a sokkal esélyesebb román csapat ellen. A nemzetközi minifutball rövid történetének legeredményesebb nemzeti csapata a román válogatott, amely a 2010–2019-es időszakban az Európa-bajnokságokon hat aranyérmet és egy ezüstöt gyűjtött, az eddigi három világbajnokságon pedig két bronzot. A romániai minifutball-válogatott elindítója, sikerkovácsa edzőként, szövetségi kapitányként a bánsági Temeskeresztesből származó Lajos Tibor (sz. 1966), korábbi futballbíró, élvonalbeli játékvezető, aki az elmúlt időszakban szakmai tanácsadóként segítette a csapatot.

Érdekes adalék, hogy idén magyarországi és romániai csapat játszotta a klubcsapatok számára kiírt minifoci Bajnokok Ligájának döntőjét. Airnergy Mad Dogs (Magyarország) – Marosvásárhelyi Nova Vita (Románia) 5–3, hosszabbítás és büntetőpárbaj után. (bl)

Marian nagy ugrása

A sokkal szebb időket megélt román szertornasport képviselete gyenge lesz a jövő évi nyári olimpián, sem a női, sem a férfi csapatnak nem sikerült kijutni, a nőknél egyelőre csak egyetlenegy sportoló szerzett részvételi jogot. A férfiaknál is egy kvóta van, de az szenzációs. A legutóbbi, stuttgarti világbajnokságon Marian Dragulescu olimpiai indulásra feljogosító helyezést ért el ugrásban, mégpedig úgy, hogy idén december 18-án tölti a 39. életévét! A számos sérülésből mindig felépülő és pályafutását folytató sportoló összességében minden idők legeredményesebb román férfi tornásza. Noha olimpián nincs aranyérme, 2004-ben egy ezüstérmet és két bronzérmet szerzett (egyiket csapatban). Nyolcszoros világbajnok, tízszeres Európa-bajnok, a három legjelentősebb világversenyen 31 érme van, főleg ugrásban remekelt. (bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük