Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bajnoki statisztika

A Hivatásos Labdarúgó-liga (LPF) statisztikai adatokat közölt az élvonalbeli bajnokság első négy fordulójáról. Csapatok száma: 14, mérkőzések száma 28, pályára lépett összesen 561 játékos, nyilván a zömük többször is, sőt, minden mérkőzésen. A 28 mérkőzésből 18 végződött a házigazdák vagy a vendégek győzelmével, a döntetlenek száma 9. Gólok száma: 82, a játékvezetők kiosztottak 7 piros- és 121 sárgalapot.

Egy hozzáfűzés ide kívánkozik, döntetlenek tekintetében így áll a rangsor: Sepsi OSK 4, Gaz Metan 3, FC Botoșani, Politehnica Iași, FC Voluntari 2–2, FC Viitorul, CFR, Astra, FCSB, Chindia 1–1. A Hivatásos Labdarúgó-liga a Casa Liga 1 társasággal együttműködve a 4. fordulóban is megválasztotta a hét mérkőzés legjobbjait. A „meccsemberek” névsora: Sepsi OSK – Viitorul (2–2): Andrei Ciobanu (Viitorul), Dinamo Bukarest – Academia Clinceni (4–2): Daniel Popa (Dinamo), FC Botoşani – Medgyesi Gázmetán (1–1): Răzvan Pleşca (Gázmetán), Chindia Târgovişte – Kolozsvári CFR (1–4): Ciprian Deac (CFR), FC Hermannstadt – Krajovai U (2–1): Petrişor Petrescu (Hermannstadt), FC Voluntari – Jászvásári Poli (0–0): Andrei Radu (Poli), Astra – FCSB (2–1): Denis Alibec (Astra).

Serena az első

Sorozatban negyedszer lett Serena Williams a legjobban kereső női sportoló. A Forbes gazdasági magazin összeállítása szerint a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes 29.2 millió dollárral áll a lista élén úgy, hogy 4.2 milliót gyűjtött be a tornák pénzdíjaiból. A második helyen a japán teniszező, Naomi Oszaka található, köszönhetően annak, hogy a tavalyi listához képest egyéb bevételei jelentősen növekedtek. Oszaka azt követően lépett előre, hogy már kétszeres GS-győztes: tavaly megnyerte a US Opent, idén az Australian Opent, így nemcsak a pénzdíja emelkedett, hanem az egyéb bevételei is, méghozzá a becsült 1.5 millió dollárról 16 millióra.

Oszaka azonban még így sem fért fel a Forbes százas sportolói listájára, amelyen a 63. helyezett Serena Williams az egyetlen nő. Azt a listát a Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi vezeti 127 millió dollárral.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük