Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Jöhet a harmadik kör

A román és a magyar bajnok is bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójába. Miután hazai pályán – 1–0-val – legyőzte a Maccabi Tel-Aviv csapatát, Izraelben Culio tizenegyesével (18.) és Rondon (42.) góljával 2–2-es döntetlent játszott kedd este a Kolozsvári CFR. A fellegváriak 3–2-ős összesítéssel léptek tovább, a BL 3. selejtező körében a Celtic Glasgow lesz Dan Petrescu csapatának ellenfele. A skótok kettős győzelemmel ejtették ki a Nomme Kaljut észt csapatot.

A Ferencváros a múlt heti, hazai 3–1 után kedden 1–1-es döntetlent játszott a máltai Valletta otthonában. A magyar bajnok a következő körben a horvát Dinamo Zagrebbel találkozik, amely kedden a georgiai Saburtalón lépett túl. A párharc első meccsét jövő kedden rendezik Zágrábban, a visszavágó augusztus 13-án lesz a Groupama Arénában. Mindkét csapatnak még két ellenfélen kell túljutnia a főtáblára kerüléshez.

Favoritok a magyar lányok

Alig ért véget a győri leány U19-es kézilabda Európa-bajnokság, máris újabb magyar együttes méretheti meg magát korosztályos kontinensversenyen. Az U17-esek a szlovéniai Celjébe utaznak az Eb-re, és csak úgy, mint két évvel idősebb kollégáik a torna egyik favoritjának számítanak. Ha másért nem azért, mert egy éve a göteborgi nyílt U16-os Európa-bajnokságon veretlenül diadalmaskodtak. A válogatott Romániával, Ausztriával és Szlovákiával mérkőzik a csoportkörben, elsőként ma 18 órakor a szlovákok ellen lépnek pályára.

Rájár a rúd a Realra

Kedden a Real Madrid 1–0-s vereséget szenvedett el az angol Tottenhammel szemben az Audi-kupa elődöntőjében, de Zinedine Zidane, a csapat vezetőedzője nem tűnt idegesnek az újabb vereség után, nem úgy, mint pár nappal korábban, amikor a városi rivális Atlético Madridtól kapott ki 7–3-ra a királyi gárda. A francia tréner úgy fogalmazott, hogy nagy csapata van, csupán egy győzelemre lenne szüksége ahhoz, hogy újra lendületet kapjon és újra rálépjen a győzelmi ösvényre. A nem is olyan régen sorozatban három Bajnokok Ligáját nyert klub az elmúlt hét hónapban csak árnyéka önmagának, mérkőzéseinek több mint a felét elveszítette…

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük