Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tapasztalatok a kontinenstornáról

A Sepsi ISK két birkózója is tagja volt a román válogatottnak, amely az elmúlt napokban Krakkóban, az U15-ös korosztályú Európa-bajnokságon szerepelt. A legjobb háromszéki eredmény Sere Barbara nevéhez fűződik, aki ötödik lett a 66 kg-os súlycsoportban. Sere Barbara három megnyert meccs után harcolhatott az elődöntőbe jutásért, azonban alulmaradt, így a folytatásban a bronzéremért küzdhetett tovább. Ezt a párharcot majdnem a legvégéig kézben tartotta Barbara, a véghajrában még vezetett is, és csak másodpercek választották el a dobogótól. Ellenfele azonban jobban hajrázott, és végül tussal nyert, a sepsiszentgyörgyi birkózólánynak így meg kellett elégednie az ötödik helyezéssel. A 46 kg-os kategóriában Nemes-Nagy Vivien a 13. helyen végzett. A két tehetséges sportolót Kertész Dávid és Barabás György edzők kísérték el a lengyelországi kontinenstornára.

Hirdetés
Hirdetés

Visszavágtak a spanyolok

Spanyolország győzelmével ért véget az Olaszországban és San Marinóban megrendezett U21-es korosztályú labdarúgó Európa-bajnokság. A vasárnap esti udinei döntőben a spanyolok 2–1 győzték le a németeket, és megszerezték az ötödik kontinensbajnoki címüket. A spanyolok 2013 után nyerték meg újra az ifjúsági Eb-t, és a legtöbbnek számító ötödik kontinensbajnoki címüket szerezték meg ebben a korosztályban.

Két év múlva már tizenhat csapattal rendezik meg a korosztályos Eb-t, 2021-ben Magyarország és Szlovénia lesz a házigazda. A kontinensviadalon eddig 12 együttes szerepelt, ám a lebonyolítást sok kritika érte: a házigazda olaszok úgy búcsúztak, hogy első két találkozójukat megnyerték, azonban a másik csoportban a franciáknak és a románoknak egy 0–0-s döntetlen elég volt ahhoz, hogy továbbjussanak, épp az olaszokat kiejtve. A tornán ezután négy négycsapatos csoportot alakítanak majd ki, ezekből az első két-két helyezett válogatott jut a negyeddöntőbe.

A 2021 júniusában sorra kerülő korosztályos Eb-t hat helyszínen rendezik, a tervek szerint Székesfehérvárott, Szombathelyen és Budapesten, illetve Celjében, Ljubljanában és Mariborban. A magyar és a szlovén válogatott rendezőként automatikusan ott lesz a tornán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük