Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Csapatot váltott

Debrecenre cseréli Csíkszeredát Györgyi Arthur, aki négy évre írt alá a DVSC-hez. A klub honlapjának rövid tájékoztatójából kiderül, hogy a 22 éves szélső szerződése lejárt a II. ligába feljutó székelyföldi együttesnél, így július 1-től hivatalosan a DVSC játékosa lesz. A 176 centi magas középpályás 78 tétmeccsen 26 gólt és 57 gólpassz jegyzett a Csíkszereda színeiben, és végig pályán volt a Dinamo Bukarest elleni kupamérkőzésen, amikor a nyolcaddöntőben a Csíkszereda hatalmas bravúrt elérve, büntetőrúgások után búcsúztatta a fővárosiakat.

A brazilok kiestek

Franciaország hosszabbításban 2–1-re nyert Brazília ellen a franciaországi női labdarúgó-világbajnokság vasárnap esti nyolcaddöntőjében. A házigazda franciák az első játékrészben meg nem adott találatig jutottak, a szünet után viszont megszerezték a vezetést. A brazilok 12 perc múlva egyenlítettek, sőt, a hajrában egy les miatt érvénytelenített gólt is szereztek. A rendes játékidő így nem hozott döntést, a hosszabbítás második felének elején viszont egy jobboldali szabadrúgás után Amandine Henry megszerezte a döntő gólt. A legjobb nyolc között a spanyol–amerikai párharc továbbjutójával találkozik a házigazda. A sportági nagyhatalomnak számító brazilok pedig továbbra sem ünnepelhetnek női vb-aranyérmet. A négy évvel ezelőtt bronzérmes angol válogatott magabiztos, 3–0-s győzelmet aratott Kamerun felett. A legjobb nyolc között a norvégok lesznek az angolok ellenfelei.

Sérült a világelső

Sérülés miatt visszalépett az e heti eastbourne-i füves pályás tenisztorna női versenyétől a világelső Ashleigh Barty. Az ausztrál teniszező – a Roland Garros idei győztese – azt követően közölte döntését, hogy a birminghami versenyen aratott vasárnapi diadalával átvette a vezetést a világranglistán. „Tizenhat éves korom óta küzdök ezzel a kézsérüléssel, akkor jön elő, ha nagy terhelést kap” – jelentette ki a 23 esztendős Barty, aki 43 év után az első ausztrál női ranglistavezető lett. Elmondása szerint a jövő hétfőn kezdődő wimbledoni viadalra, az év harmadik Grand Slam-tornájára „készen fog állni”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük