Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ilyés Róbert a Sepsi OSK új segédedzője

Új szakemberrel egészült ki a Sepsi OSK szakmai stábja, Ilyés Róbert segédedzőként fogja segíteni László Csaba vezetőedző munkáját. A kiemelkedő játékosmúlttal rendelkező Ilyés Róbert legutóbb az FK Csíkszereda U19-es csapatát irányította vezetőedzőként, de korábban a Brassói FC labdarúgócsapatának másodedzőjeként is tevékenykedett. Labdarúgóként az 1997–1998-as szezonban debütált a román élvonalban, pályafutása során a Foresta Suceava, Astra Ploiești, Rapid Bukarest, FK Khazar Lankaran (Azerbajdzsán), FC Brassó, FCM Marosvásárhely és FK Csíkszereda együtteseiben játszott.

 

Neagoe a Dinamónál

A korábban a Sepsi OSK-t irányító Eugen Neagoét nevezték ki a Bukaresti Dinamo labdarúgócsapatának új vezetőedzőjévé. Az olténiai születésű szakember Mircea Rednicet váltja a bukaresti piros-fehéreknél. Eugen Neagoe 58 mérkőzésen állt a Sepsi OSK kispadján, az első szezonban a háromszéki csapat elkerülte a kiesést, a második idényben pedig a 6. helyen végzett. Az edzőként 2005 óta tevékenykedő szakember megfordult a Craiovai U, a Pandurii Tg. Jiu, a Drobeta Tr. Severin, a Steaua, (újra) a Craiovai U, az Aris Limassol, a Nea Salamis (mindkettő Ciprus), a Poli Iaşi és a Sepsi OSK kispadján, másodpedzőként a román válogatottnál és az Al-Ittihad-nál (Szaud Arábia) tevékenykedett. Neagoe két évre szóló szerződést írt alá a Dinamóval, ahol sajtóhírek szerint havi tízezer eurót keres majd, kétezerrel kevesebbet, mint az OSK-nál. A bukaresti klub története leggyengébb helyezését érte el a 2018/19-es idényben, a 9. helyen végzett.

 

Hatan duplázhatnak

A Liverpool szombati BL-sikere után bő egy héttel három angol, két holland és egy svájci labdarúgó duplázhat, mégpedig a portugáliai labdarúgó Nemzetek Ligája négyes döntőjében. A mai a Portugália–Svájc, míg egy nappal későbbi Hollandia–Anglia összecsapásokkal alakul ki a finálé párosítása. Korábban mindössze 18 játékos volt, aki úgy nyert világ- vagy Európa-bajnokságot, hogy abban az évben a BL-győzelmet is bezsebelte.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük