Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tíz csapat maradt

A tavalyinál eggyel kevesebb, azaz tíz együttes, köztük három erdélyi klub vesz részt a jégkorong Erste Liga 2019–2020-as szezonjában. A létszámcsökkenés oka, hogy a Vienna Capitals II távozik az Erste Ligából, ők az Alpesi Ligában folytatják osztrák, olasz, és szlovén csapatok társaságában. Új csapat nem csatlakozott, azaz ősztől a következők lesznek az Erste Liga résztvevői: Brassói Corona, Csíkszeredai Sportklub, Debreceni EAC, Dunaújvárosi Acélbikák, Fehérvári Titánok, FTC-Telekom, Gyergyói HK, Hokiklub Budapest, Schiller-Vasas, Újpesti TE. A bajnokság várhatóan szeptember közepén kezdődik.

 

VAR a négyes döntőben

A Nemzetek Ligája eheti, portugáliai négyes döntőjében alkalmazni fogják a videobírós rendszert (VAR) – jelentette be hétfőn az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA). A játékvezetőt segítő technológiát bevetették tavaly az oroszországi világbajnokságon és a Bajnokok Ligája idei, egyenes kieséses szakaszában, valamint használják majd a pénteken rajtoló női világbajnokságon Franciaországban és az angol Premier League következő idényében is. A Nemzetek Ligája elődöntőjében a házigazda portugálok a svájciakkal csapnak össze szerdán Portóban, a másik ágon a tavaly vb-elődöntős angolok a hollandokkal találkoznak csütörtökön Guimaraesben. A bronzmérkőzést és a döntőt vasárnap játsszák.

 

A BL álomcsapata

A sorozatot megnyerő Liverpoolt hat játékos képviseli a Bajnokok Ligája 2018/19-es szezonjának 20 fős álomkeretében. Az UEFA álomcsapata: kapusok: Alisson Becker (Liverpool), Marc-André ter Stegen (Barcelona). Védők: Virgil van Dijk (Liverpool), Matthijs de Ligt (Ajax), Jan Vertonghen (Tottenham), Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Andy Robertson (Liverpool). Középpályások: Moussa Sissoko (Tottenham), Hakim Ziyech (Ajax), Kevin De Bruyne (Manchester City), Frenkie de Jong (Ajax), Tanguy Ndombele (Lyon), Georginio Wijnaldum (Liverpool), David Neres (Ajax), Raheem Sterling (Manchester City). Támadók: Lionel Messi (Barcelona), Dušan Tadić (Ajax), Sadio Mané (Liverpool), Cristiano Ronaldo (Juventus), Lucas Moura (Tottenham).

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük