Felhívás!

Röviden

A kupáért Călăraşi-on
A hétvégén rendezik a teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntőjét a Dunărea Călăraşi otthonában. A Marosvásárhelyi VSK az egyetlen II. ligás csapatként jutott a legjobb négy közé, a sorsolás szerint az első elődöntőben játszik szombaton, fél öttől a Galaci United ellen. A második elődöntőben a házigazda Dunărea Călăraşi ellenfele a Dévai Autobergamo lesz. A két elődöntő győztese másnap, vasárnap 18 órától találkozik a serlegért kiírt döntőben. Az már biztos, hogy nem lesz címvédés, ugyanis a tavalyi győztes Temesvári Informatika nem jutott be a legjobb négy közé, ellenben korosztályos együttesével megnyerte az U19-es kupakiírást.

Angol fölény a BL-ben
Tíz év elteltével fordul elő ismét, hogy egy nemzet mind a négy csapata bejutott a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Ahogy ezúttal, úgy korábban is csak az angol klubok voltak erre képesek. A Manchester City, a Manchester United és a Tottenham Hotspur után negyedikként a Liverpool is sikerrel vette a nyolcaddöntős akadályt. Ilyen hibátlan mérleg kétszer fordult elő: a 2007/08-as, és a következő szezonban, a 08/09-esben a Manchester United, a Chelsea, a Liverpool és Arsenal is állva maradt. Előbbiben össze is jött a szín­angol finálé, az MU a Chelsea-t győzte le tizenegyesekkel. Az elmúlt éveket uraló spanyol csapatok közül most csak egy, a Barcelona maradt versenyben.

Hat idényt követően nincs minimum három képviselőjük. Legutóbb a BL 2009/10-es kiírásában fordult elő, hogy a spanyoloknak csak egy klubjuk volt negyeddöntős, akkor is a katalánok jutottak legtovább. A Barca ezzel zsinórban a 12. alkalommal jutott el a nyolcba. 2016 óta azonban nem sikerült megugrani a következő lépcsőfokot. A Bayern München kiesésével a németek hosszú sorozata szakadt meg, 2006 után először nincs német klub a legjobb nyolc között. Az Ajax 1997 után először jár a BL-ben ilyen magasságban, igaz, akkor még 16 csapat indult a csoportkörben.

A negyeddöntő sorsolása ma Nyonban zajlik, a párharcok első mérkőzéseit április 9-én vagy 10-én, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.