Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Megizzadtak a sikerért

Alaposan megdolgozott a győzelemért a házigazda FK Székelyudvarhely, amely hétfőn este 5–3-ra nyert a Gloria Buzău ellen a teremlabdarúgó élvonal 16. fordulójában, ezzel pedig megtartotta esélyét, hogy a hátralevő két fordulóban javítson a jelenlegi hatodik helyén. A 16. forduló összes eredménye: Bukovina Vicov–Csíkszeredai Imperial WET 4–12 (1–6), Temesvári Informatika–Galaci United 1–4 (0–2), Kolozsvári Clujana–Jászvásári Poli 10–2 (3–2), Dévai Autobergamo–Dunărea Călărași 4–1 (3–0), Székelyudvarhely–Gloria Buzău 5–3 (2–2). Az I. liga állása: 1. Déva 39 ponttal, 2. Imperial Wet 37 (109–43), 3. United 37 (89–34), 4. Dunărea 30, 5. Informatika 27 (74–39), 6. Udvarhely 27 (101–67), 7. Jászvásár 13, 8. Gloria 13, 9. Bukovina 3, 10. Clujana 3.

Kik jutnak negyeddöntőbe?

A Paris Saint-Germain kétgólos előnyről várja a ma esti hazai visszavágót a Manchester Uniteddel szemben, míg az FC Porto 2–1-es idegenbeli vereség után fogadja az AS Romát. Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók, a mai program: Paris Saint-Germain – Manchester United (22.00, Digisport 1, TelekomSport 1), FC Porto – AS Roma (22.00, DigiSport 2, TelekomSport2).

Módosuló szabályok

Fontos módosítást fogadott el többek között a kezezésre vonatkozóan is a labdarúgás szabályalkotó testülete, az IFAB, amely a skóciai Aberdeenben ülésezett. A kézzel elért gólok a jövőben nem érvényesek függetlenül attól, hogy a játékos véletlenül ért-e a labdához vagy sem. Ugyanez vonatkozik azokra a találatokra, amelyek vétlen kezezéssel induló támadásból születnek. Ezek a szabálymódosítások korlátozzák a játékvezetők mérlegelési jogkörét, egyben megkönnyítik a munkájukat – közölte szombati ülése után az IFAB.

Arról is döntés született, hogy a támadó csapat játékosai a következő szezontól nem állhatnak be a sorfalba a szabadrúgásoknál. A cseréknél a lecserélt játékosoknak az oldalvonal legközelebbi részén kell elhagyniuk a pályát. Amikor a bírókat érinti a labda, akkor játékvezetői labdával folytatódik a játék, a 11-eseknél pedig a kapusoknak már csak az egyik lábukkal kell érinteniük a gólvonalat.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük