Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Nagyszombati szlovák–magyar

A szlovák szövetség által biztosított mintegy kétezer, a vendégszektorba szóló belépő mindegyike elkelt szerda délutánra a magyar labdarúgó-válogatott Szlovákia ellen március 21-én, Nagyszombaton sorra kerülő Európa-bajnoki selejtezőjére. Az MLSZ emlékeztetett rá, hogy a saját rendezésű Eb-selejtezőkre bérletet is lehet majd váltani. A magyar válogatott 2019-es Eb-selejtezőinek időpontjai: március 21-én Szlovákia–Magyarország, március 24-én Magyarország–Horvátország, június 8-án Azerbajdzsán–Magyarország, június 11-én Magyarország–Wales, szeptember 9-én Magyarország–Szlovákia, október 10-én Horvátország–Magyarország, október 13-án Magyarország–Azerbajdzsán, november 19-én Wales–Magyarország.

 

Nehéz évek várnak rá

Aleksander Ceferin elnök újraválasztása csupán formalitásnak tűnik az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) mai tisztújító kongresszusán, mivel nincs kihívója. Szakértők szerint ugyanakkor – ha maga a római választás nem is, de – a következő évek komoly kihívások elé állíthatják a szlovén ügyvédet, mert ez a periódus alapvető változásokat hozhat a futball világában. Ceferinnek két fronton is meg kell vívnia a maga harcát, egyrészt az európai klubok szövetségével (ECA), másrészt a nemzetközi szövetséggel (FIFA). Mostanáig az európai színtéren a Ceferin vezette UEFA a nagy és a kis klubok között próbált középen maradni: előbbi érdekcsoport drasztikus változásokat szeretne a szervezet zászlóshajójának számító Bajnokok Ligája lebonyolításában, míg utóbbiak attól tartanak, hogy teljesen kiszorulhatnak a BL-ből, s ezáltal tovább nyílna a gazdasági olló az egyesületek között.

A másik problémát a FIFA tervei jelentik, amelyek koránt sincsenek összhangban az UEFA elképzeléseivel, elsősorban a versenynaptár miatt. Gianni Infantino FIFA-elnök, aki júniusban hasonlóan „kihívómentes” újraválasztás elé néz, azt próbálja keresztülvinni, hogy magánbefektetők által kínált 25 milliárd dollárért a FIFA kibővítse és átszervezze a klubvilágbajnokságot, illetve nemzetközi szinten is létrehozná a Nemzetek Ligáját, amelyet kontinentális szinten már bevezetett az UEFA.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük