Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Továbbra is az élen
62. hete vezeti Simona Halep a női profi teniszezők világranglistáját. Halepnek – aki a héten zajló sydney-i tornán kezdi a 2019-es idényt – továbbra is csaknem 800 pontos előnye van a tabella második helyén álló német Angelique Kerberrel szemben, és 1200 ponttal előzi meg a harmadik pozíciót elfoglaló dán Caroline Wozniackit. A konstancai sportoló ezzel a teljesítményével minden idők tizedik legeredményesebb teniszezőjének számít, a 9. helyen Wozniacki áll, aki 71 héten át volt éllovas. Rajta kívül Romániát további öt játékos képviseli a legjobb száz között: Mihaela Buzărnescu a 25., Irina-Camelia Begu a 76., Ana Bogdan a 81., Sorana Cîrstea a 84., Monica Niculescu pedig a 88. helyen áll. 

Pepe visszatért
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Porto a hivatalos honlapján jelentette be Pepe szerződtetését. A 35 éves Európa-bajnok játékos szabadon igazolható volt, miután a Besiktassal néhány hete szerződést bontott – Pepe 2017 nyarán került a török együtteshez, előtte tíz éven át a Real Madridot erősítette. A védő számára nem lesz ismeretlen a Porto, 2004 és 2007 júliusa között ugyanis a portugál klub játékosa volt, onnan igazolt át a királyi gárdához. Mint az a „sárkányok” hivatalos honlapján olvasható, Pepe 2021 nyaráig kötelezte el magát régi-új csapatához.

Az év edzője
Pályafutása során immár harmadik alkalommal választották Didier Deschamps-ot az év edzőjének a France Football voksolásán a díj korábbi nyertesei és a lap főszerkesztője. Húsz évvel a játékosként megnyert vb-címet követően szövetségi kapitányként a francia válogatottat nyáron világbajnoki címre vezető Deschamps először még a Monaco edzőjeként a 2003-ban, majd az Olympique Marseille trénereként a 2010-ben elért eredményeiért nyerte el a díjat. A szavazáson korábbi válogatottbeli csapattársát, a Real Madriddal a Bajnokok Ligáját egymás után harmadik alkalommal elhódító Zinédine Zidane-t előzte meg az 50 éves szakember. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük