Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Idegen palánk alatt

Hétvégén a visszavágókkal folytatódik a női U18-as kosárlabda-bajnokság elődöntőszakasza, amit kedvező helyzetből várhatnak csapataink. A 2. csoportba besorolt kézdivásárhelyi Nagy Mózes SK lánycsapata remekül teljesített ebben a szakaszban, négy győzelemmel és egy vereséggel majdnem bizonyosan kiharcolták a döntőtornán való szereplés jogát. A lányok egyedüli vereségüket Brassóban szenvedték el. A Ljubomir Kolarevic irányította együttes szombaton az Aradi SPL vendége lesz. Az 1. csoportban a Sepsiszentgyörgyi ISK is jó eséllyel harcol az egyik döntős helyért, Nemes Áron tanítványai szombaton Kolozsvárra látogatnak.

 

Jövő hétvégén kupáznak

Március 18–19-én Temesváron rendezik meg a teremlabdarúgó Román-kupa négyes döntőjét, az első nap az elődöntőket bonyolítják le, míg másnap a döntőt. Harmadik helyet idén nem osztanak ki. A keddi sorsolás alapján Székelyudvarhely a címvédő Dévai Autobergamóval kell megküzdjön a döntőbe jutásért, a Marosvásárhelyi City’us pedig a házigazda Temesvári Informatikával méri össze erejét az elődöntőben. Teremlabdarúgás, Román-kupa, négyes döntő, elődöntők: Futsal Klub Székelyudvarhely–Dévai Autobergamo, Temesvári Informatika–Marosvásárhelyi City’us.

 

Lehetetlen nem létezik

A Barcelona 6-1-re legyőzte a Paris Saint-Germaint a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai visszavágóján, ezzel az első csapat lett az európai kupaküzdelmek történetében, amely 0-4-ről fordított meg egy párharcot. A legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában – illetve 1992 előtt a Bajnokcsapatok Európa Kupájában – még nem fordult elő hasonló bravúr. A korábbi legnagyobb fordítást a Deportivo La Coruna mutatta be 2004-ben, amikor 4-1-re kikapott az AC Milan otthonában, majd hazai pályán 4-0-ra győzött, és bejutott az elődöntőbe. „Az FC Barcelona PSG elleni történelmi sikerét soha nem fogja elfelejteni, aki látta” – summázta a pályán történteket Luis Enrique vezetőedző. A szerdi BL-nyolcaddöntő eredményei: Barcelona–Paris Saint-Germain 6-1, továbbjutott a Barcelona, 6-5-ös összesítéssel. Borussia Dortmund–Benfica 4-0, tj.: a Dortmund, 4-1-es összesítéssel.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük