Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Minifoci-dömping a csarnokban

December utolsó napjaiban több minifoci-bajnokságot is szerveztek a kézdivásárhelyi sportcsarnokban. Kocsis Zoltán sportiroda-vezető tájékoztatása szerint a Sportiroda-kupa, illetve a két emléktorna rendkívül népszerűnek bizonyult a sportbarátok körében. Nyolc csapat vett részt a Sportiroda-kupán, Ojtoz–Bereck, Ozsdola–Hilib, Sepsiszentgyörgy, Illyefalva, Csernáton, Zabola, Torja és Kézdivásárhely képviseltette magát. Hét órás küzdelem után az R dosz diadalmaskodott, megelőzve a No name és a Móka Bonito csapatait.

December 27-én ötödik alkalommal szervezték meg a Kelemen Elemér Emlékserleget. A sportiroda azzal a céllal hívta össze az öregfiúkat, hogy közösen emlékezzenek a nagyszerű sportolóra és edzőre, aki példakép volt kortársai és tanítványai számára. A tornát az Astra nyerte, 2. Novo, 3. Perkő. A bajnokság végén nosztalgiamérkőzést játszottak Eli bácsi emlékére, majd ifj. Kelemen Elemér támogatásával közös ebéddel zárult a nap.

Hirdetés
Hirdetés

December 29-én második alkalommal került sor a Csavar Attila Emlékserlegre, a 2017-ben tragikus hirtelenséggel elhunyt sportember emlékére. A néhai Csavar Attila csapattársai Farkas Levente vezetésével döntöttek úgy, hogy minifoci-bajnoksággal tisztelegnek az emléke előtt. A Novo diadalmaskodott a tornán, 2. Astra, 3. Csavar Go.

Hirdetés
Hirdetés

Modric mindent vitt

Luka Modric horvát labdarúgó, Simone Biles amerikai tornász, valamint a francia labdarúgó-válogatott végzett az élen a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) hagyományos év végi szavazásán. Korábban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) és a France Football magazin voksolásán is ő bizonyult az év legjobbjának. Az internetes szavazáson idén 87 ország 359 sportújságírója vett részt. Az AIPS év legjobbjai szavazás dobogósai: férfiak: 1. Luka Modric (horvát, labdarúgás) 419 szavazat, 2. Novak Djokovic (szerb, tenisz) 337, 3. Roger Federer (svájci, tenisz) 290. Nők: 1. Simone Biles (amerikai, torna) 427, 2. Ester Ledecká (cseh, hódeszka/alpesi sí) 335, 3. Simona Halep (román, tenisz) 331. Csapat: 1. Francia labdarúgó-válogatott 887, 2. Horvát labdarúgó-válogatott 572, 3. Real Madrid labdarúgócsapat 360.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük