Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Utcaikosárlabda-turnén a mieink
Tegnaptól vasárnapig a sportág népszerűsítésének jegyében Bukarestben zajlik a 3×3 elleni női kosárlabda Román-kupa első négy teremtornája, amelyen mind a 13 élvonalbeli kosárlabdaklub érdekelt, köztük a Sepsi–SIC (Anca Sipos, Demeter Nóra, Kovács Renáta, Rus Viorela) és a KSE (Bölöni Noémi, Holinka-Miklós Hanna, Ramona Dănălache, Kovács Kincső) is. A szövetség szabályzata értelmében a résztvevő csapatokat négy csoportba sorolták (egy négycsapatos és három háromcsapatos), az együtteseket négy 18–35 év közötti kosaras alkotja.

A mostani négy turnét követően újabb hatot rendez még a szakszövetség (kettőt decemberben és négyet februárban), majd az elődöntő és döntő tornát jövő év májusában bonyolítják le. A tegnapi első torna eredményei: csoportkör: Sepsi–SIC – Rapid Bukarest 19–13, Aradi ICIM – KSE 16–14, Szatmárnémeti VSK – Sepsi–SIC 15–12, Târgovişte – KSE 21–6, Sepsi-SIC – Brassói Olimpia 22–3. Negyeddöntő: Sepsi–SIC – Nagyvárad 21–11. Elődöntő: Sepsi–SIC – Konstancai Phoenix 13–19. Döntő: Konstancai Phoenix – Aradi ICIM 19–12.
Utcai kosárlabdában idén nyáron rendeztek először országos bajnokságot, a jövő évi kiírást június 1. – augusztus 4. között tervezi a szövetség. <<

 

Célegyenesben a Nemzetek Ligája
Tegnap kezdődött, és keddig tart a labdarúgó Nemzetek Ligája első kiírásának utolsó két játéknapja, mely során kiderül, melyik négy csapat küzdhet meg júniusban a trófeáért, melyek ugornak feljebb, vagy kerülnek alacsonyabb osztályba. A végsőkig küzd a csoportelsőségért Románia válogatottja, a trikolórok számára hat pont megszerzése a cél az utolsó két Nemzetek Ligája-mérkőzésen. Cosmin Contra szövetségi kapitány csapata szombaton 21.45-kor Litvániát fogadja Ploiești-en, míg a 4-es csoport utolsó fordulójában, kedden ugyanebben az órában Montenegró vendége lesz Podgoricában.

Az elsőséghez az is szükségeltetik, hogy Montenegró legyőzze a csoportelső szerbeket a szombat délutáni találkozón. C-osztály, 4. csoport, az állás: 1. Szerbia 8 pont, 2. Montenegró 7 pont, 3. Románia 6, 4. Litvánia 0. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük