Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Jelentkezőket várnak

Az Aranylabda Egyesület december 15–16-án ötödik alkalommal szervezi meg a Goldball kispályás teremlabdarúgó-tornát, melyre 14 éven felüli labdarúgók jelentkezését várják.

Az amatőr teremlabdarúgó-tornának a sepsiszentgyörgyi Vadász utcai sportcsarnok és a Sepsi Aréna ad otthont, és csak olyan csapatok jelentkezhetnek, amelyek keretében csak egy A-, illetve B-ligában játszó labdarúgó-, vagy teremlabdarúgó-játékos van. 20 csapat jelentkezését várják a szervezők. A benevezési díj 250 lej, a jelentkezési határidő december 12. A szokásos díjak mellett a legjobb labdarúgók különdíjban részesülnek. További tájékoztatásért forduljanak Ghinea Lorándhoz (0756.427.520) vagy Kocsis Balázshoz (0741.796.816).

 

Reálosok előnyben

Nyolc Real Madrid-játékos, valamint a nyáron a spanyol csapattól a Juventushoz szerződött Cristiano Ronaldo is szerepel az Aranylabda-jelöltek harmincfős listáján, amelyet a díjat átadó France Football című magazin hozott nyilvánosságra. Az újság névsorában a nyáron világbajnok francia válogatottból összesen heten kaptak helyet. A listán szerepel a Ronaldóhoz hasonlóan ötszörös győztes, FC Barcelonában játszó Lionel Messi, az idén Puskás-díjas egyiptomi Mohamed Szalah, a vb-gólkirály angol Harry Kane, illetve a vb legjobb fiatal játékosa, a francia Kylian Mbappé. A jelöltek között van néhány meglepetés is: Karim Benzema például ugyan Bajnokok Ligáját nyert a Real Madriddal, azonban befejező csatárként 47 meccsen lőtt 12 gólja kifejezetten kevésnek mondható. A France Football 2016 óta ismét nem a FIFA-val együttműködve, hanem az 1956 és 2009 között megszokotthoz hasonlóan, azaz önállóan ítéli oda az év legjobbjának az Aranylabdát. A győzteseket december 3-án hirdetik ki.

 

A legjobb szereplés

Magyarország 24 éremmel, 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal zárja a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát, ez minden idők legjobb szereplése. A magyarok közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük