Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Bravúros továbbjutás

A román bajnok, kupa- és szuperkupagyőztes Temesvári Informatika sikerrel vette a teremlabdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőkörét, és főtáblára jutott a szakág legjelentősebb klubok közti sorozatában. A 2018–2019-es idényben először Bajnokok Ligájának hívják a korábban UEFA Futsal Cupként ismert legrangosabb európai kupasorozatot. A szövetség tájékoztatása szerint rekordot jelentő 57 együttes indul a BL-ben.

Az előselejtező során a H-csoportba sorolt Béga-partiak maximálisan kihasználták azt, hogy hazai környezetben selejtezhetnek, múlt csütörtökön 9–2-re verték a török bajnok Osmanlisport, majd szombaton Gibraltár legjobbját, a Lynx Futsal Clubot iskolázták le 6–0 arányban, így csoportgyőztesként jutottak főtáblára. A Robert Lupu által irányított együttes legjobbjai a román válogatott Savio Valadares és a nemrég leigazolt Liviu Ruxandari voltak. Temesvár először szerepel az európai kupaporondon, mégpedig a 7-es csoportban, amelynek házigazdája a lett bajnok FK Nikars lesz Rigában a jövő hónapban. A négyes másik két tagja a német Hohenstein-Ernstthal és a lengyel Record Bielsko-Biala. A csoportok első helyezettjei továbbjutnak a novemberi tizenhat csapatos elitkörbe.

 

Lanzafame a legjobb

A 2016/17-es kiíráshoz hasonlóan a legutóbbi szezonban is az olasz Davide Lanzafamét választották meg a legjobb mezőnyjátékosnak az OTP Bank Ligában a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) szavazásán. A bajnok MOL Vidi FC-hez két díj került: a szezon edzőjének (Marko Nikolic), illetve a legjobb kapusnak (Kovácsik Ádám) járó.

 

Nincs visszaút

A jövő augusztusi Szuperkupán alkalmazza majd először az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) a videobírós rendszert, az úgynevezett VAR-t. A mostani szezonban még a legrangosabb kupasorozatban, a Bajnokok Ligájában sem lesz videós segítsége a játékvezetőknek. A tervek szerint először 2019. augusztus 14-én, a BL és az Európa-liga győztesének isztambuli összecsapásán vetik be a rendszert. A BL-ben ezt követően már a selejtező utolsó, playoff körében használhatják a technikát, míg az El-ben 2020-tól vezetik be.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük