Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Harmadik kör a kupában

Ma és holnap rendezik a labdarúgó Román-kupa 3. körét, amelyben az előző fordulóbeli 28 győztes csapathoz 14 II., illetve III. ligás alakulat csatlakozik. Továbbra is egyenes kieséses rendszerben zajlik a sorozat, 21 összecsapást bonyolítanak le. Amennyiben 90 perc leforgása alatt nem sikerül dűlőre jutni, úgy hosszabbítás, majd tizenegyesek döntenek a győztes kilétéről. A szabályzat értelmében a kupakiírásban három cserét lehet végrehajtani a rendes játékidőben, viszont lehetőség van egy negyedik cserére is a hosszabbítás ideje alatt. Ebben a szakaszban nincs érdekelt háromszéki csapat, ugyanis az első körben Gelencét kiejtő KSE a 2. fordulóban Foksánnyal szemben maradt alul 3–0-ra. Az élvonalbeli csapatok, így a Sepsi OSK is a későbbiekben kapcsolódik be a sorozatba. Hargita megye képviselője, az FK Csíkszereda ma 17.30-tól Szászhermánnyal csap össze idegenben.

Bringázz az éjszakába!

Augusztus 29-én, szerdán 20.30 órai kezdettel a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi sportirodával rendhagyó városi kerékpártúrát szervez a céhes város utcáin. Az esemény elsődleges célja a kerékpározáshoz szükséges és a törvény által előírt láthatósági felszerelések használatának népszerűsítése, tudatosítása. „Mint tudjuk sötétben, kellő világítás nélkül láthatatlanok vagyunk. Ez nem csak saját magunk életét veszélyezteti, hanem másokét is, nem utolsó sorban a törvény tiltja az éjszakai kerékpározást megfelelő kivilágítás hiányában” – áll a szervezők felhívásában. Gyülekező a sportcsarnok előtti téren, ahol a tekerés előtt a Senso Kft-vel együttműködve az éjszakai láthatósági felszerelésekről tartanak bemutatót.

Nehéz helyzetben

A Vidi FC egygólos hátránnyal várja az AEK Athén elleni labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező utolsó fordulójának keddi, idegenbeli visszavágóját, melyen soha nem látott bravúr kellene a csapattól a továbbjutáshoz. A fehérvári klub honlapja kiemelte: az UEFA-koefficiens alapján ellenfelénél alacsonyabban rangsorolt együttes a BL-selejtező 2009 óta megrendezett rájátszásában, a play off-körben hazai vereséget követően még sohasem tudott továbbjutni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük