Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Ronaldo, Modric vagy Salah?

Az UEFA három labdarúgóra szűkítette az Év játékosa díj esélyeseit. A Bajnokok Ligája-győztes realos duó, a sorozat gólkirálya, Cristiano Ronaldo és a világbajnokság legjobbjának megválasztott Luka Modric mellett a döntőben korán sérülést szenvedő, addig azonban a félelmetes liverpooli támadógépezetben remeklő Mohamed Salah reménykedhet még. Az európai szövetség augusztus 30-án hirdeti ki a győztest. A sorrendről a 2017/18-as kiírásokban a BL és az Európa Liga főtáblájára került csapatok edzői és 55 európai újságíró szavazatai döntenek.

A negyediktől felfelé így fest az első tíz helyezett: 4. Antoine Griezmann (Atlético) – 72 pont, 5. Lionel Messi (Barcelona) – 55, 6. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) – 43, 7. Kevin De Bruyne (Manchester City & Belgium) – 28, 8. Raphaël Varane (Real Madrid) – 23, 9. Eden Hazard (Chelsea) – 15, 10. Sergio Ramos (Real Madrid) – 12.

Az UEFA egyébként a posztok, az EL valamint a női mezőny legjobbját is külön díjazza, ezekben a kategóriákban is három-három jelöltre szűkült a felhozatal. Az év kapusa: Alisson Becker (Roma), Gianluigi Buffon (Juventus), Keylor Navas (Real Madrid). Az év védője: Marcelo, Sergio Ramos, Raphaël Varane (mindhárom Real Madrid). Az év középpályása: Kevin De Bruyne (Manchester City), Toni Kroos, Luka Modrić (mindkettő Real Madrid). Az év csatára: Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Mohamed Salah (Liverpool). Az Európa Liga legjobbja: Diego Godín, Antoine Griezmann (mindkettő Atlético Madrid), Dimitri Payet (Marseille). Az év női játékosa: Pernille Harder (Wolfsburg), Ada Hegerberg, Amandine Henry (mindkettő Lyon).

 

Ígéretes utánpótlás

A magyar női ifjúsági kézilabda-válogatott ezüstérmes lett a Lengyelországban rendezett korosztályos világbajnokságon, miután a vasárnapi döntőben 29–27-re kikapott a címvédő Oroszországtól. Bohus Beáta szövetségi edző csapata a csoportküzdelmek során Svédországot, Chilét, Horvátországot, Egyiptomot és Dániát is legyőzte, a nyolcaddöntőben Ausztriát, a negyeddöntőben Spanyolországot, az elődöntőben pedig a Koreai Köztársaság csapatát búcsúztatta, vagyis százszázalékos mutatóval jutott a fináléba.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük