Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Továbbra is világelső

Simona Halep 38. hete vezeti a női profi teniszezők világranglistáját, amelyet hétfőn tettek közzé Londonban. Halep ezzel a teljesítménnyel minden idők 12. legeredményesebb játékosa ebből a szempontból, és nagyon közel áll ahhoz, hogy utolérje a francia Amelie Mauresmot, aki 39 hétig vezette a rangsort. A román játékosnak 831 pont előnye van a második helyen álló Caroline Wozniackival (Dánia), és több mint 2000 pontja a karrierje legjobb pozícióján álló, harmadik Sloane Stephensszel szemben. Wimbledon bajnoka, Angelique Kerber a negyedik helyet foglalja el a lajstromban. Mihaela Buzărnescu ismét egy helyet lépett előre, és karriercsúccsal a 25. helyen áll. Az ATP rangsorát továbbra is a spanyol Rafael Nadal vezeti a svájci Roger Federer, valamint a német Alexander Zverev előtt.

 

A szerbek ellen száz százalék kell

A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a negyeddöntőbe a barcelonai Európa-bajnokságon: Märcz Tamás együttese vasárnap a nyolc közé jutásért rendezett mérkőzésen 12–9-re legyőzte a hollandokat. A magyar csapat a második negyed második felében lépett el ellenfelétől, amikor 6–6-ról 9–6-ra módosította az állást. A legeredményesebb játékos Vámos Márton volt négy góllal. A magyar válogatott ma 18 órakor a címvédő és olimpiai bajnok szerb csapattal játszik. Märcz Tamás a Szerbia elleni negyeddöntővel kapcsolatban megjegyezte, nem ők az esélyesek, mivel a világ legjobb csapata lesz az ellenfél. Elárulta, már tavaly a világbajnokságon is szeretett volna játszani ellenük, mert nagyon jó mérce lesz saját együttesének. „Nem félünk senkitől, s az olasz mérkőzéshez képest annyi szól mellettünk, hogy a szerbek játéka sokkal kiszámíthatóbb, még ha a legmagasabb szintű is” – mondta Märcz. A csapakapitány Nagy Viktor szerint úgy kell koncentrálni a Szerbia elleni negyeddöntőben, mintha az utolsó mérkőzés következne a barcelonai vízilabda-Európa-bajnokságon.

A mai program: negyeddöntő: 18 órától Magyarország–Szerbia, 19.30-tól Horvátország–Montenegró, 21.30-tól Olaszország–Oroszország, 23 órától Spanyolország–Görögország. A 9-12. helyért: 14.30-tól Románia–Hollandia, 16-tól Németország–Franciaország.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások