Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rövid a felkészülési időszak

Rövid a felkészülési időszak Sport

A kéthetes téli szünetet követően tegnap elkezdte a ráhangolódást a szezon hátralevő részére a Sepsi OSK labdarúgócsapata. Sűrű program vár a játékosokra, hiszen január 24-én már bajnoki mérkőzésen kell pályára lépniük. A Cristiano Bergodi irányította sepsiszentgyörgyi csapat idén nem utazik külföldi edzőtáborba, mivel a Sepsi OSK sportbázis színvonalas infrastruktúrájának köszönhetően minden körülmény adott Sepsiszentgyörgyön is az ideális felkészüléshez.

Az FCSB elleni gól nélküli döntetlennel zárta a 2021-es évet a Sepsi OSK, amely jelen pillanatban a tabella 10. helyét foglalja el, hat pontra a felsőházi rájátszástól. Az új év első edzését tegnap vezényelte le Cristiano Bergodi vezetőedző. Az orvosi vizsgálatok után a csapat csütörtökön edzőtáborba vonul, azonban a korábbi évek gyakorlatától eltérően nem külföldön, hanem a saját sportbázison készülnek a bajnokság január 24-i folytatására. A menetrendben felkészülési mérkőzések is szerepelnek, az ellenfelek kilétéről és a tervezett kezdési időpontokról később nyújtanak tájékoztatást. Az élvonalbeli bajnokság közel három hét múlva folytatódik, a Sepsi OSK a 22. fordulóban, január 24-én az FC Botoșani vendégeként játszik. Az október vége óta veretlen háromszéki csapat az alapszakasz hátralévő részében hazai környezetben játszik Craiova, a Medgyesi Gázmetán, a listavezető Kolozsvári CFR és az U Craiova ellen, emellett idegenben lép pályára az Aradi UTA, az FC Rapid, az FC Voluntari és az FC Dinamo ellen.

Hirdetés
Hirdetés

A GSP sportmédia-csoport értesülései szerint a felsőházi rájátszásért küzdő Sepsi OSK szeretné átigazolni a magyarországi Kisvárdától Peteleu Andreit. A gsp.ro hírportál szerint négy hónap után Peteleu visszatérne Erdélybe, Romániába, mert a magyar bajnoki álmokat dédelgető Kisvárdánál ritkán jutott lehetőséghez, alig ötször játszott. Emiatt – írja a lap – jó ajánlatok esetében elhagyná a Kisvárdát. A 29 éves jobbhátvéd korábban a CFR játékosa volt, s az utóbbi években háromszor volt bajnok a kolozsváriakkal. Hatszor szerepelt annak idején Románia U21-es válogatottjában.

A gsp.ro úgy tudja, amennyiben nem sikerül megegyezni Peteleuval (vele és Kisvárdával), a Sepsi OSK-nak van még egy kiszemeltje, mégpedig Mihai Butean a CFR-től. A 25 éves hátvéd ugyan nem tagja a CFR „alap-tizenegyének”, de nagyon jó szerződési feltételekkel rendelkezik, tehát valószínűleg csak ugyanolyan vagy jobb ajánlatok esetében váltana klubot. A bukaresti újságírók rámutatnak, egy új jobbhátvéd azért is nagyon fontos a Sepsi OSK számára, mert a bajnokság első szakaszában rögtönözni kellett, amikor Radoszlav Dimitrov valami okból nem játszhatott, ilyenkor általában Adnan Aganovic helyettesítette, ő azonban irányító és szűrő középpályás.

Az viszont már hivatalos, hogy a háromszéki klubban folytatja pályafutását Alexandru Tudorie. A 25 éves csatár legutóbb az orosz élvonalban érdekelt Arszenál Tula játékosa volt, a sepsiszentgyörgyi csapattal másfél évre kötelezte el magát, hosszabbítási opcióval. A 192 cm magas galaci labdarúgó ebben az idényben hat bajnoki és két kupamérkőzésen kapott lehetőséget Oroszországban, ezeken a találkozókon egy gólt szerzett. Korábban a Galaci Oțelul, az FCSB, az FC Voluntari és a Craiova játékosa volt, a román első osztályban 160 mérkőzésen 35 gólt szerzett.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük