Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ronaldo mint gólkirály?

Ronaldo mint gólkirály? Sport

Jó hír a focidrukkereknek, hogy a 0-0 eddig ismeretlen a labdarúgó-világbajnokságon, amelyen a gólok kiemelkedően magas számban esnek rögzített szituációkból. Az 1954-es vb óta nem fordult elő, hogy a torna első húsz meccséből egy se végződjön gól nélküli döntetlenre.

A találatokat szemlélve nem lehet nem észrevenni, mekkora hányaduk születik pontrúgás után. Egészen pontosan a 60 százalékuk, azaz az első 20 találkozón elért 45-ből 27 (nyolc szöglet után, ugyanennyi tizenegyesből, tíz szabadrúgást követően, plusz egy bedobás is eredményezett már gólt). A 4 gólos Ronaldo vezeti a góllövőlistát, és jó úton halad a gólkirályi cím felé; 2014-ben James Rodríguez 6 találattal lett a legeredményesebb.
A kameruni Roger Milla után CR7 csupán a második játékos, aki 33. születésnapja után legalább 4 gólig jut egy vb-n, illetve a második portugál Eusebio után. Ez a négy egyébként már most több mint Ronaldo előző három (2006-2014) világbajnokságon szerzett összes gólja (3). Ha a vb-ket és az Eb-ket is számoljuk, Cristiano már 16. gólját szerezte nagy tornákon, ezzel utolérte Jürgen Klinsmannt, kettejüket csak Miroslav Klose (19) és Gerd Müller előzi meg (18). Ha a válogatottban elért találatokat nézzük, Ronaldo 85. portugál mezben jegyzett góljával éppen lehagyta a 84 gólos Puskás Ferencet, így már csak az iráni legenda, Ali Daei áll előtte (109).
Tegnap délután gyönyörű akció végén szerzett vezetést a dán labdarúgó-válogatott Ausztrália ellen Christian Eriksen révén, majd az ausztrálok videobírózás után megítélt büntetővel egyenlítettek az 1-1-ben végződő találkozón. Franciaország elbánt (1-0). Az argentin–horvát mérkőzés lapzártkor kezdődött.
Ma 15 órától Brazília – Costa Rica (E csoport), 18 órától Nigéria – Izland (D csoport), 21 órától Szerbia – Svájc. Szombaton 15 órától Belgium–Tunézia (G csoport), 18 órától Dél-Korea–Mexikó (F csoport), 21 órától Németország – Svédország (F csoport). Vasárnap: 15 órától Anglia – Panama (G csoport), 18 órától Japán–Szenegál (H csoport), 21 órától Lengyelország–Kolumbia (H csoport). <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük