Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Romániai versenyző nélkül

Romániai versenyző nélkül Sport

A Magyarországot képviselők közül a pekingi téli olimpiára készülő Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros érheti el a legjobb eredményt a ma kezdődő tallinni műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon (M4 Sport, TVR 2).

Hirdetés
Hirdetés

A Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros célja a legjobb tízben végezni, ami könnyen teljesíthető, tekintve, hogy a legutóbbi két fontos Grand Prix-n is parádés eredményt értek el, így előrébb kerültek a világranglistán és ez kedvez a versenybeosztásuknak. Ugyancsak a párosok között újoncként indul Pavlova Maria és Nagy Balázs, de szintén újonc lesz a női mezőnyben Schermann Regina, illetve a jégtáncosoknál az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics kettős.

Kihagyja viszont az Európa-bajnokságot a franciák ötszörös aranyérmes jégtáncpárosa, Gabriella Papadakis és Guillaume Cizeron. A duó azért marad távol a tallinni kontinensviadaltól, nehogy megfertőződjön a koronavírussal az olimpiai felkészülés hajrájában. A kettős 2015 és 2019 között sorozatban ötször diadalmaskodott az Eb-n, emellett négyszer világbajnok lett, és már csak az olimpiai aranyérem hiányzik a medálgyűjteményéből.

Az idei kontinensviadalon 37 ország 173 versenyzője lép jégre: 34 férfi, 37 női korcsolyázó mellett 22 páros és 29 jégtánckettős méri össze tudását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük