Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Románia befejezte a tokiói „éremkeresést”

A két szabadfogású birkózójának nem várt pénteki búcsúja után Románia számára a hátralévő időben már gyakorlatilag nem maradt éremszerzési esélye a tokiói olimpián.

Hirdetés
Hirdetés

A szakértők – nemcsak románok – a női szabadfogású birkózás 50 kilogrammos súlycsoportjának egyik éremesélyeseként számoltak a bánsági (román-szerb családból származó) Alina Vuc-kal. Ő azonban elveszítette nyitó mérkőzését bolgár ellenfelével szemben, s mivelhogy Gyeorgyeva Szeliszka veszített a második fordulóban, Alina Vuc már nem jogosult a vigaszágra, illetve bronzcsatára. Hasonló történt a honosított Andrei Saritovval is, aki a riói olimpián bronzérmet szerzett Romániának. Most az első fordulóban kikapott az olasz Conyedo Ruanotól, ám utána rögtön az olasz is veszített amerikai ellenfelével szemben, így a vigaszágra való jogosultság átruházódott az olaszra, amennyiben az amerikai döntőbe jut.

Románia négy éremmel, egy arannyal (evezés) és három ezüsttel (kettő evezés, egy vívás) zárja a tokiói olimpiát, ezáltal a minimális elvárást teljesítette. Mégpedig úgy, hogy az egyik (férfi) evező-ezüstre előzőleg nem számítottak.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük