Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rió sokat nyomhat a latban

Rió sokat nyomhat a latban Sport

A várakozásoknak megfelelően Hosszú Katinka és Szilágyi Áron is bekerült a legjobb három közé a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) szavazásán. A férfiaknál Cseh László és Imre Géza, a nőknél Kozák Danuta és Szász Emese szerepel top 3-ban. A győztest csütörtökön, a Nemzeti Színházban hirdetik ki az M4 Sport-Év sportolója gálán.

 

Szöllősi György, a szavazást 59. alkalommal kiíró MSÚSZ elnöke sajtótájékoztatón jelentette be az egyes kategóriák legjobb három jelöltjét, s elmondta, csúcsot jelentő 370 voks alapján alakult ki a sorrend. Az esztendő legszebb magyar góljára ezúttal is az interneten, az m4sport.hu oldalon voksolhattak a szurkolók, akik Ádám Martin, Gera Zoltán és Szalai Ádám találatát szavazták az első három közé. Külföldről díjátadónak többek között Novák Károly Eduárd csíkszeredai paralimpiai bajnok, Claude Makelele világbajnoki ezüstérmes, Bajnokok Ligája-győztes labdarúgó, valamint Gianni Merlo, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) elnöke érkezik.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, a gála kreatív producere kiemelte, nagyszabású show-ra számíthat a 650 jelenlévő és az M4 Sportot néző közönség. „Minden produkció, amit a gálán fognak látni, élő és kifejezetten erre a gálára készülő műsorszám lesz. Különleges összművészeti produkciók körítik, színesítik Magyarország leglátványosabb díjátadó show-ját – fejtette ki. Romániai idő szerint 20.30-kor kezdődik a 90 perces gála.

A kategóriák szűkített listája (ábécésorrendben)

* az év férfi sportolója: Cseh László (úszó), Imre Géza (párbajtőrvívó), Szilágyi Áron (kardvívó)

* az év női sportolója: Hosszú Katinka (úszó), Kozák Danuta (kajakozó), Szász Emese (párbajtőrvívó)

* az év csapata: férfi labdarúgó-válogatott, női kajak kettes, női kajak négyes

* az év edzője: Dárdai Pál (Hertha BSC, labdarúgás), Kulcsár Győző (Szász Emese, vívás), Shane Tusup (Hosszú Katinka, úszás)

* az év labdarúgója: Gera Zoltán, Király Gábor, Nagy Ádám

* az év gólja: Ádám Martin (a Vasas – Újpest NB I-es bajnokin), Gera Zoltán (a Magyarország – Portugália Eb-csoportmeccsen), Szalai Ádám (a Magyarország – Ausztria Eb-csoportmeccsen)

* az év fogyatékos férfi sportolója: Osváth Richárd (kerekes székes vívó), Sors Tamás (úszó), Tóth Tamás (úszó)

* az év fogyatékos női sportolója: Biacsi Ilona (atléta), Krajnyák Zsuzsanna (kerekes székes vívó), Pap Bianka (úszó)

* az év fogyatékos csapata: férfi asztalitenisz-válogatott, férfi 4×100-as atlétaváltó, női kerekes székes vívóválogatott

* az év fogyatékos sportolókkal foglalkozó edzője: Aranyosi Péter (Csonka András, asztalitenisz), Beliczay Sándor (Osváth Richárd, Hajmási Éva, kerekes székes vívás), Horváth Péter (Tóth Tamás, úszás)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük