Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Remek kezdés a vb-n

Remek kezdés a vb-n Sport

Magabiztos, nyolcgólos győzelmet aratott a romániai jégkorong-válogatott Belgium ellen a hazai rendezésű, divízió 2/A jelű (negyedik értékcsoport) felnőtt világbajnokságon. Az U18-as jégkorongozók is győzelemmel indították a korosztályos vb-t.

A Galacon zajló hatcsapatos megmérettetésen a házigazda Románia mellett Ausztrália, Belgium, Izland, Spanyolország és Szerbia vesz részt. Az első helyezett feljut a divízió1/B csoportba, az utolsó pedig kiesik a divízió 2/B-be. A hétfő esti nyitányon a hazaiak simán, 9-1-re diadalmaskodtak, tegnapi lapzártánk után pedig Szerbiával találkoztak. Románia csütörtökön Izlanddal, pénteken Ausztráliával, majd vasárnap Spanyolországgal csap össze 20 órától.

Nemcsak a felnőttek, de az U18-as korosztályú jégkorongozóink is komoly kihívás előtt állnak, a számukra kiírt divízió 2/A jelzésű jégkorong-világbajnokság vasárnap kezdődött meg Dél-Koreában. A Romániát képviselő korosztályos válogatott többsége székelyföldi nevelésű, a kézdivásárhelyi Gajdó Tamás (Brassói Korona) is a keret tagja. A romániai együttes vasárnap Horvátországot verte 7-1-re, tegnap Litvánia ellen lépett jégre, majd Észtország, Nagy-Britannia és a házigazda Dél-Korea következik a sorban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük