Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rangadóval zárják az évet

Rangadóval zárják az évet Sport

Rangadóval zárul az idei esztendő az élvonalbeli női kosárlabda-bajnokság alapszakaszában, az odavágó-sorozat utolsó fordulójában holnap 18 órától az előző szezon két döntőse, az Aradi FCC Baschet és a Sepsi-SIC csap össze a Maros-parti városban. A KSE 16 órától hazai pályán küzd a győzelemért a vendég Alexandria ellen.

A bajnoki címre pályázó két rivális egyértelműen kiemelkedik a mezőnyből, eddig hibátlanul menetelnek a bajnokságban, kilenc–kilenc győzelemmel állnak az élen, a háromszékiek jobb kosárkülönbségükkel előzik meg az aradiakat.

A Sepsi-SIC mellett az Arad is érdekelt volt az ősz folyamán a második számú európai kupasorozat, az Európa-kupa csoportkörében. A sepsiszentgyörgyi csapat kiemelkedően teljesített, és mind a hat mérkőzését megnyerte az izraeli Hapoel Holon és a török Nesibe Aydin, illetve a Bursa Uludag ellen. A csoportgyőztes Sepsi-SIC ellenfele a belga Basket Namur Capitale lesz a rájátszás első körében, január 5-én idegenben és január 12-én a Sepsi Arénában. Az aradi alakulat mindössze egy győzelmet könyvelt el a török Ormanspor és a lengyel Arka Gdynia, illetve a Basket Bydgoszcz elleni meccseken, így utolsóként végzett, és búcsúzott a további küzdelmektől.

A két együttes szoros csatát vívott az előző bajnoki szezon döntőjében, amelyben a háromszékiek megnyerték az első két hazai összecsapást, de az aradiak kiegyenlítettek, és a mindent eldöntő ötödik mérkőzésre mentették a párharcot, ahol aztán a székelyföldi gárdának hazai közönség előtt sikerült megvédenie a címét.

A másik háromszéki női kosárlabdacsapat, a Kézdivásárhelyi SE vesztesen hagyta el a pályát múlt hétvégén a Nemzeti Liga 10. fordulójában. A felsőháromszéki lányok a Brassói Olimpia otthonában vendégszerepeltek, ahol gyenge kezdést követően hamar nagy hátrányba kerültek, a házigazdák 31 pontig jutottak az első negyedben, amire a kék-fehérek csak hattal tudtak válaszolni. A folytatásban ugyan magára talált a KSE, ennél jóval szorosabb volt a játék, de a szünetig nem sikerült közelebb férkőzniük (52–25). A mérkőzés második részét már a kézdiek uralták, meg is nyerték az utolsó két negyedet, de tetemes hátrányukat nem tudták ledolgozni, amihez az is hozzájárult, hogy a mérkőzésen mindössze két triplát tudtak dobni, ezzel pedig szinte lehetetlen a győzelem elérése.

A KSE ezzel a vereséggel lecsúszott a 6. helyre, éppen a brassóiak mögé, akik sikerükkel megelőzték. Legközelebb csütörtökön 16 órától a CSM Alexandriát fogadják.

Női kosárlabda, Nemzeti Liga, 10. forduló: Brassói Olimpia–Kézdivásárhelyi SE 76–61 (31–6, 21–19, 14–17, 10–19), a KSE pontszerzői Corda 16/3, Hawks 13/3, Bara-Németh 10, Biszak 7, Wilson 4, Mitrovic 4, Debreczi 3, Lénárt 2, Domokos 2. Játszott még: Kozman, Nagy. A Sepsi-SIC szabadnapos volt.

Fotó: Tofán Levente

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük