Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Rancz Lajos a bizottságban

Rancz Lajos a bizottságban Sport

Sorozatban harmadik négyéves elnöki mandátumát kezdte el Răzvan Burleanu a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) élén. Újdonság, hogy a végrehajtó bizottságnak háromszéki tagja is van, a kézdivásárhelyi Rancz Lajos személyében.

A 37 éves Burleanu egyedüli jelölt volt a szövetség április 12-ei közgyűlésén, és a jelenlévők egyhangú szavazatával nyerte el az elnöki tisztséget. A politológus doktorátussal rendelkező sportdiplomata 2014 márciusa óta vezeti az FRF-et, korábban a parlamentben dolgozott független szakértőként, és a román, valamint az európai minifutball-szövetséget vezette. Tavaly áprilisban beválasztották a FIFA tanácsába, és ez a tisztsége az UEFA végrehajtó bizottságában is helyet biztosít számára.

Hirdetés
Hirdetés

Rancz Lajost, a Kézdivásárhelyi SE elnökeként jelölték a funkcióra, a végrehajtó bizottságban a 3. Ligás klubok megbízottjaként fog tevékenykedni. A testület egyetlen magyar tagja régóta elkötelezte magát a labdarúgás mellett, a 2016–2017-es idénytől tölti be a KSE elnöki tisztségét. Vezetésével a kék-fehérek feljutottak a 3. Ligába. A céhes városi klubelnök nagy reményekkel vágott bele az új szerepkörbe, a sportág fejlesztésén, a harmadosztályos klubok érdekeinek érvényesítésén szeretne munkálkodni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük